SCHINDUFUL (Trigonella foenum
graecum), buruiană de leac miraculoasă
Schinduful este un miracol
terapeutic al naturii. Chinezii spuneau că e planta tinereţii eterne. Legenda
acestei plante s-a născut undeva pe Valea Nilului, în urmă cu mai bine de cinci
milenii. Se spunea că fusese adusă pe pământ de însăşi marea zeiţă Isis, având
darul nemaivăzut de a readuce femeilor sănătatea, pofta de viaţă şi puterea de
seducţie. De aceea, era la mare preţ, în rândul nobilelor de rang înalt de la
curtea faraonului. Şi medicii egipteni preţuiau schinduful, pentru că era
planta care-i ajuta pe soldaţi să se refacă rapid după rănile primite în luptă,
îi ajuta pe cei vârstnici să-şi menţină tinereţea şi vigoarea. Cotat printre
cele mai vechi plante medicinale şi culinare din istoria umanităţii, cu 1500 de
ani î.e.n., în Egiptul faraonic era utilizat pentru îmbălsămarea morţilor şi
pentru purificarea aerului în locaşurile de cult, papirusuri vechi egiptene îl
menţionează ca fiind utilizat în procesul mumificării, în timp ce seminţele de
schinduf intrau în prepararea pâinii, obicei culinar care se practică şi astăzi
în Egiptul modern. În afara proprietăţilor lui digestive, i se atribuiau puteri
pentru a combate infecţiile şi inflamaţiile căilor respiratorii, de a stimula
fecunditatea şi lactaţia femeilor, de a vindeca rănile, durerile reumatismale.
De altfel, originea schindufului
este o mare enigmă pentru cercetătorii de azi, întrucât el era folosit
concomitent în Egiptul Antic, în India şi în China- trei leagăne ale civilizaţiei,
între care comunicarea era practic inexistentă, cu patru-cinci mii de ani în
urmă. Indienii credeau despre schinduf că are capacitatea de a scoate
acumulările toxice din organism, ajutând la vindecarea bolilor de plămâni şi a
anorexiei. Chinezii, în schimb, spuneau că schinduful conservă şi multiplică în
organism energia fundamentală Qi, ajutând astfel la menţinerea tinereţii
biologice, până la vârste înaintate.
Schinduful are proprietati
digestive, tonice si afrodisiace. Stimuleaza arderea grasimilor, creste
fermitatea sanilor, mareste rezistenta organismului. Schinduful este cel mai
puternic energizant. Medicina populara foloseste aceasta planta pentru
stimularea metabolismului, stimularea sistemului nervos central si
neuromuscular, stimularea functiei sexuale. Principiile active pe care le
contin semintele plantei trezesc senzualitatea, amplifica erotismul, stimuleaza
trairile si realizarea actelor sexuale, in plus este o sursa bogata in vitamina
PR. Semintele de schinduf sunt lipsite de orice toxicitate si consumul lor
indelungat nu prezinta nici un pericol. Preparatele din schinduf nu se
administreaza femeilor insarcinate. Cercetarile in domeniu au dovedit ca aceste
seminte pot inhiba aparitia cancerului la ficat, reduce nivelul colesterolului
din sange si pot avea efecte antidiabetice.
Cresterea sanilor
Sanii pot creste in volum cu pana
la 30% prin administrarea de infuzie combinata de schinduf, in care s-a adaugat
tinctura de marar ( i lingurita tinctura la o cana de infuzie ), cate 3 doze pe
zi. Ambele plante actioneaza rapid, intr-un interval de timp de ordinul
saptamanilor, avand o actiune similara hormonilor feminini ( estrogeni ).
Efectele sunt spectaculoase, insa exista si un dezavantaj, este necesara
consecventa, adica o cura de 21 de zile reluata la 2 saptamani.
Silueta
In antichitate, schinduful era
foarte cautat de femeile foarte slabe, care doreau sa-si rotunjeasca formele.
Secretul plantei este ca, de fapt, ea nu favorizeaza ingrasarea in sine, ci
ajuta la cresterea proportiei de tesut muscular, adica favorizeaza dezvoltarea
musculaturii in detrimentul tesutului adipos. Mai mult, s-a observat la
persoanele care fac tratament cu schinduf, ca celulita se dezvolta mai lent. Se
administreaza cate sase lingurite de pulbere pe zi, in cure de doua luni, cu
2-3 saptamani de pauza.
Parul si unghile devin mai
rezistente atunci cand se administreaza regulat schinduf. Acesta are efect
remineralizant si vitaminizant direct, in plus ajuta si la asimilarea
substantelor nutritive din alimente. Se fac tratamente de 3 luni cu pulbere de
schinduf, din care se ia cate o ligura zilnic.
Paine egipteana cu schinduf
Ingrediente: 450g faina
1 ligura seminte schinduf
putina sare
apa
Durata:
1 ora si 50 minute
Cantitate: 4-6
portii
Se cerne faina impreuna cu sarea
si se face o gramajoara pe masa de bucatarie. Se adauga semintele de schinduf
si cateva picaturi de apa. Se framanta adaugand apa treptat, pana se obtine un
aluat omogen. Se presara aluatul cu faina, se acopera cu un prosop uscat si se
lasa sa stea 30 de minute. Se imparte aluatul in 10-12 bucati egale si se
modeleaza sub forma de discuri foarte subtiri. Se presara fiecare disc cu
faina si se impatureste pe la jumatate; se aseaza pe un prosop si se acopera cu
altul. Se lasa sa stea 30 de minute, apoi se despaturesc discurile si se aseaza
pe tavi de copt; se dau la cuptor la 220 ºC, timp de 8-10 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.