14 septembrie 2012

În Poiana cu Goruni



Am ajuns la postarea 100 si m-am gandit sa va pun niste fotografii de la Festivalul international de folclor ( ideea mi-a dat-o Cristi ), la care am participat si eu in data de 26 august, in frumoasa si impresionanta Poiana cu Goruni de la marginea localitatii Vinerea - Cugir. Zeci de artisti si asambluri romanesti, ucrainiene, rusesti, grecesti, manghiare si irlandeze au venit pentru a lua parte la un mare eveniment dedicat folclorului.
Acest festival a luat nastere in 2010, cand s-au implinit 700 de ani de la prima atestare documentara a localitatii Vinerea si de atunci, la initiativa Primariei Cugir, se desfasoara in fiecare an, timp de 4 zile.














A fost o zi minunata, mai ales ca printre tinerele talente se afla și nepoatele mele, Paula și Diana (dreapta si stanga).


4 comentarii:

  1. Foarte frumoase imagini! Se vede ca ati prins vreme frumoasa si ca ambianta a fost deosebita. Lumea participa cu bucurie la acest festival, din cate imi dau seama. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Cristi. Daca nu-mi dadeai ideea, nu cred scriam despre acest festival.
      A fost un pic cam cald, dar s-a meritat. Aceste festivaluri sunt foarte frumoase, mai ales ca au loc in aer liber, si este si un prilej de intalnire cu cei dragi. Zona aceea de obicei este plina cu verdeata, dar anul acesta din cauza secetei, nu a ramas fir verde de iarba. Acolo lumea merge cu corturile si stau pe toata perioada festivalului; interesant este ca majoritatea stau la maxim 1 km, dar asta nu-i opreste sa faca camping si sa se distreze. La anul ne-am propus sa ne luam si noi cortul si sa petrecem alaturi de ei. :)

      Ștergere
  2. Ii tare faini sa vad aici locuri umblate acum vreo 10-12 ani. Parca Vinerenii au si un actor tare glumet care a plecat de acolo. Tare fain era daca era invitat.
    Pozele spun mult, mai mult decat 1000 de cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa atatia ani ar fi cazul sa mai faci o vizita... poate la anul, la a patra editie a festivalului. :)

      Ștergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare