20 septembrie 2012

Astenia de toamnă




Pe masura ce zilele se micsoreaza si vremea incepe sa se raceasca se accentueaza oboseala, sistemul imunitar este mai slabit, iar psihicul are si el de suferit. Suntem predispusi la depresie, devenim mai irascibili, ne confruntam cu dificultati de concentrare, cu insomnie si cu flucuatii ale apetitului. Toate aceste simtome indica un singur vinovat: astenia de toamna. 

Modificarile climatice afecteaza, in special, femeile cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, acestea fiind mai sensibile si predispuse, astfel, la depresii  senzoniere. Natura vine in sprijinul celor care sufera din cauza asteniei de toamna si ofera numeroase remedii, la indemana oricui. Specialistii in nutritie recomanda, in aceasta perioada, alimente si plante care sa ajute organismul sa faca fata provocarilor climatice. Cateva plante pot fi folosite pentru prevenirea si ameliorarea simtomelor asteniei de toamna:


Valeriana are efect calmant, antidepresiv şi este folosită pentru tratarea hiperexcitabilităţii nervoase, anxietăţii şi insomniei. Se găseşte sub formă de capsule, tinctură şi ceai, iar dacă este administrată cu 30 de minute înainte de culcare oferă un somn liniştit. Atenţie la efectele adverse! Consumată în doze mari, valeriana poate cauza dureri de cap, ameţeală şi poate reduce viteza de reacţie.


Sunătoarea combate insomniile şi depresiile, fiind excelentă în perioadele de astenie. Însă şi aceasta poate avea efecte adverse - cele mai întâlnite sunt disconfortul gastric, durerile de cap, senzaţia de uscăciune a gurii.

Rozmarinul sub formă de ceai, frunze sau ulei, ajută la combaterea oboselii şi a durerilor de cap, având efect tonifiant.

Produse apicole pentru întărirea sistemului imunitar: mierea, polenul, lăptişorul de matcă şi celelalte produse ale stupului sunt o sursă importantă de vitamine şi minerale, esenţiale pentru întărirea organismului, şi pot fi consumate de oricine, cu excepţia bolnavilor de diabet. Combat stările gripale, bolile de stomac, anemia, insomniile şi multe alte afecţiuni, menţinând sănătatea fizică şi psihică. Mierea de tei şi cea de salcâm sunt cele mai indicate pentru ameliorarea simptomelor asteniei de toamnă. 

Daca doriti bunatati de la albinute va recomand din suflet albinuta veninoasa, unde toata munca o fac cu mare pasiune si iubire fata de sanatate.

Terapia prin lumina este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru astenia de toamnă. Petreceţi mai mult timp în aer liber şi profitaţi de lumina naturală, aceasta fiind cea mai simplă modalitate de a spori cantitatea de vitamina D din organism.

Organizaţi-vă timpul, stabiliţi-vă un program şi rezervaţi-vă cel puţin 8 ore de somn pe noapte. În această perioadă trebuie mărit consumul de fructe, lactate, cereale, făinoase, spun specialiştii. O dietă cât mai echilibrată şi sănătoasă vă poate feri de depresie.

Sursa: 12

5 comentarii:

  1. Si eu care credeam ca doar alcoolul poate vindeca :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi mult. Permite-mi sa mai adaug ca si garantam rezultate, mai ales cu energizantul de la albinute, in maxim 7 zile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai pentru ce. Majoritatea producatorilor din ziua de azi urmaresc doar profitul si nu le pasa de sanatatea oamenilor. Cand intalnim persoane pasionate pentru ceea ce fac trebuie sa le pretuim.

      Ștergere
  3. la atacurile mele de panica, depresia de toaman mai imi lipseste; despre sunataoare stiam si eu ca incep fiecare zi cu un ceai de sunatoare cu o lingurita de miere

    RăspundețiȘtergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare