06 februarie 2012

Carnea


Carnea constituie una dintre sursele importante de proteine, dar se dovedeste totodata saraca in minerale, vitamine si hidranti de carbon. Consumul de carne da nastere unor tulburari multiple in organismul uman, al carui colon este mult mai lung decat al carnivorelor, printre care cea mai frecventa este cancerul la colon.

Principalele tulburari la care se poate astepta un consumator de carne:

1. Bacteriile intestinale, in loc sa actioneze ca fermenti, provoaca putrefactia bolului alimentar, situatie care antreneaza infiltrarea substantelor toxice in vasele sanguine. pentru a le elimina, organismul va trebui deci sa consume un procentaj mai mare de energie sustrasa din ceea ce ar trebui sa alimenteze alte functii vitale, aici fiind inclusa si activitatea creierului.

2. Sinteza vitaminei B12 este mult franata, ceea ce va antrena starea de anemie;

3. Toxinele de origine animala au tendinta sa perturbe metabolismul hidrantilor de carbon, de unde apare pericolul diabetului;

4. Substantele neasimilabile produse in timpul digestiei carnii se pot fixa si creaza astfel premizele aparitiei tumorilor, adesea canceroase.

Totalul de proteine necesare pe zi si pe individ este, dupa experti, cuprins intre 70 si 90 de grame, el putand fi asigurat cu usurinta din alimentele vegetale sau lactate. Se stie ca un procentaj important de proteine se afla in lapte, branza, iaurt, grau complet, porumb, nuci, alune, ciuperci etc.

Un regim avand la baza fructe, legume, cereale si produse lactate poate fi considerat perfect echilibrat. De altfel, supraabundenta in proteine, datorata consumului de carne este foarte grava, favorizand bolile ficatului, o crestere a presiunii sanguine, arteroscleroza prin intarirea arterelor etc.

Carnea contine o serie de elemente direct toxice pentru organismul uman, cum ar fi:

1. Deseuri provenite din vasele sanguine ale animalului taiat, diferiti microbi si urme de medicamente inoculate animalului sub forma vaccinurilor, antibioticelor;

2. Substante toxice sintetizate de animal in momentul taierii si raspandite in intregul sistem sanguin;

3. Bacterii provenind din descompunerea tesuturilor, care incepe imediat dupa moartea animalului; carnea fiind un bun izolator termic, fierberea sau prajirea nu ajung sa le distruga pe toate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare