20 februarie 2012

Cafeaua



Originala din Abisinia si aclimatizata in Arabia, Africa tropicala si Brazilia, cafeaua a fost introdusa pentru consum in Franta, pe vremea lui Ludovic al XIV-lea si de atunci consumul ei a devenit un obicei in intreaga lume. Ea este utilizata cel mai adesea in special datorita faptului ca, in viziunea unora, inlesneste munca intelecuala si activitatea musculara, fiind un tonic al sistemului nervos si cardiac, un diuretic si un euforizant anodin. Datorita acestui ultim efect, in special, cat si din cauza multiplelor sale efecte secundare nocive, ea poate fi socotita drept un adevarat drog. 

Pe langa aceste putine "avantaje" pe care il ofera consumul de cafea, dezavantajele pe care le genereaza sunt multiple si serioase. In primul rand, cafeaua prajita contine un element toxic complex: cafeotoxina. In cafeaua preparata ca bautura nu regasim deloc lipide, iar proteinele si glucidele sunt prezente numai in urme, de unde se deduce ca valoarea sa alimentara este, practic vorbind, nula.

Principalii componenti ai cafelei sunt: vitamina PP, oligoelementele si cafeina, care este un toxic puternic pentru organism. In plus ea are proprietatea de a bloca canalele energetice, impiedicand astfe buna circulatie a energiilor vitale si mai ales din aceasta cauza, ea favorizeaza aparitia, in timp, a multiple tulburari functionale ce vor duce in cele din urma la instalarea a variate afectiuni.

Consumul sistematic de cafea duce, in timp, la vascozitate mentala si la confuzia ideilor; face sa apara incoerenta musculara, tulburarea simturilor sau favorizeaza o strare stranie de agitatie (betie cafeica). Este total gresita convingerea in conformitate cu care, pentru a limpezi mintea unei persoane aflate sub influenta alcoolului este "bine" sa i se administreze cateva cani de cafea (intr-o asemenea situatie, la agitatia psiho-somatica produsa de alcool se adauga si excitatia suplimentara produsa de cafea, care va avea drept rezultat final o potentare a efectelor alcoolului).

Cafeotoxina provoaca in cele din urma, prin acumulare in organismul uman, o actiune depresiva la nivelul sistemului nervos central si mai ales asupra centrilor nervosi.

Tinand cont de efectele profund nocive ale cafelei, este foarte bine ca ea sa fie eliminata pentru totdeauna din alimentatie. Cafeaua poate fi inlocuita cu cafeaua nenociva OSHAWA, care se remarca prin efectele ei binefacatoare de stimulare a activitatii mentale si, in plus, are avantajul ca nu contine nici un element toxic.

Cafeaua nenociva OSHAWA se prepara cu usurinta astfel: se rumenesc intr-o tigaie pe rand, separat, 3 linguri de orez, 2 de grau, 2 de fasole, una de naut si una de cicoare, iar apoi se amesteca si se prajesc moderat intr-un pic de ulei de floarea-soarelui. Dupa racire se rajnesc foarte fin. Se utilizeaza o lingura la 1/2 litri de apa. Se va servi calduta numai dupa 10 minute de fierbere si se va indulci cu miere naturala. Este indicata in toate cazurile se constipatie si cefalee cronica; amplifica energia solara YANG si contribuie la armonizarea fiintei umane.

2 comentarii:

  1. Te asteapta un premiu la mine pe blog!!! :)
    Despre cafea, ar trebui sa-l pun pe sotul meu sa citeasca ca sa se lamureasca cu cafeaua :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru premiu. Astazi mi-am cumparat de la plafar cafea din cereale si cicoare si este foarte buna (consider ca la gust este mai buna decat cafeaua originala).

      Ștergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare