23 martie 2012

Insulte incredibile la adresa românilor și a României!




Articolui despre Horia Roman Patapievici l-am luat de pe blogul lui Daniel Roxin, pentru ca m-a intrigat foarte tare comportamentul acestui om fata de propria tara si popor, un om lipsit de orice cultura, care paradoxal conduce Istitutul Cultural Roman. Cum poate acest caraghios cu papion, sa fie de atatia ani director al Institutului Cultural Roman, in conditiile in care a manifestat un dispret uluitor la adresa romanilor si a Romaniei? Limbajul scatologic pe care il foloseste acest om al sistemului spune totul despre cine este el si de ce a fost numit si mentinut in fruntea unui asemenea institut. Pana la urma, cine conduce Romania? Cine sunt "romanii" care ne scriu istoria si cultura?!

Si acum, iată opiniile preşedintelui Institutului Cultural Român despre România şi români, despre cultura şi limba română:

GEOGRAFIA ROMÂNIEI:
"Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

POPULAŢIA ROMÂNIEI:
- "23 de milioane de omuleţi patibulari." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)
- "Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.34)
- "Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cît o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)

LIMBA ROMÂNĂ:
"Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau... să o folosim numai pentru înjurături..." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)

ISTORIA ROMÂNILOR:
"In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o.

Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit.

Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile...) i-au dovedit." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

CULTURA ROMÂNILOR:
"Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc... spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag49)

-"Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC." (Din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)

"România are o cultură de tip second hand" a enunţat în-tr-o emisiune televizată. (după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr.24/ 2005)

VIITORUL ROMANIEI:
"Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasam dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană."(după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr. 24 / 2005)

CELE de mai sus se pot verifica în partea întîia a volumului "POLITICE" apărut în 1996 în Editura Humanitas; citate şi în Revista "ROST" NR.24 / 2005."

Un comentariu:

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare