06 februarie 2013

Nuca de cocos



Nuca de cocos  este unul dintre cele mai mari daruri ale acestei planete. Nuca de cocos este un filtru natural de apa care filtreaza aprox. 9 luni fiecare litru de apa. Pentru  a ajunge in nuca, apa leviteaza in sus prin nenumarate fibre care o purifica pana ajunge in nuca sterila. Aceasta apa pura de nuca de cocos este una dintre cele mai puternice surse de electroliti gasite in natura.

Apa de cocos este identica cu plasma din sangele uman, facand-o donatorul universal. Plasma face cam 55% din sangele uman. Restul de 45% este constituit din hemoglobina, care in mod esential este sange de planta transformat(clorofila). Atunci cand consumam o bautura care este facuta din 55% apa de cocos si 45% clorofila, practic avem parte de o transfuzie de sange instanta.

Nucile de cocos in momentul cand sunt mai tinere, au cele mai multe efecte de binefacere asupra sanatatii. Ele contin o “carne” moale care este formata din grasime pura saturata. Aceasta “carne” are calitatile remarcabile de a vindeca si a intineri tesuturile oxidate si deteriorate, de a imbunatatii functionarea sistemului nervos si de a reface fluidele sexuale la barbati.

Nucile de cocos paroase si maro sunt nucile mature. Acestea contin de asemenea apa de de cocos dar “carnea” nu este moale ci fibroasa .Acesta “carne” fibroasa si bogata in proteine este mai putin gustoasa si nu la fel de digestibila chiar daca contine una dintre cele mai vindecatoare substante grase cunoscute. Alegeti nucile de cocos dupa gaurile , 3 la numar, pe care le au . Selectati-le pe cele care nu prezinta urme de mucegai.

Uleiul de nuca de cocos

Uleiul de nuca de cocos este obtinut din nucile mature. Spre deosebire de grasimea saturata de provenienta animala care contine colesterol si lanturi lungi de acizi grasi, grasimea saturata din nucile de cocos este formata din lanturi medii , usor asimilabile de corp si are cele mai putine calorii fata de alte surse de grasimi.

Lanturile medii pentru acizi grasi

Grasimile sunt lanturi de atomi de carbon(de diferite lungimi) inconjurate de diferite cantitati de hidrogen. Aranjarea hidrogenului in jurul unui lant de carbon, determina saturarea sa. Cu cat este mai mult hidrogen, cu atat exista mai multa saturatie si molecula este mai stabila.

Lungimea lantului de carbon la grasimi determina multe din proprietatile sale. Grasimile din nuca de cocos sunt saturate dar contin lanturi medii de acizi grasi de cate 8 pana la 12 atomi de carbon. Unele lanturi precum cele din grasimea de animale au intre 14 si 24 de atomi de carbon, in vreme ce cele din urina, unt sau otet au intre 2 si 6 carboni.

Lanturile medii din grasiimile de nuca de cocos, au proprietati incredibile favorabile sanatatii. Lanturile medii mai scurte au nevoie de mai putina energie si enzime pentru a fi digerate.

Cresterea sistemului imunitar

Uleiul de nuca de cocos contine urmatoarele lanturi medii de acizi grasi:
  • Acid caprilic
  • Acid capric
  • Acid lauric
  • Acid miristic
Toti acesti acizi au proprietati antivirale, antimicrobiale, antifungice. Acidul lauric are cea mai puternica activitatea antivirala. Acidul caprilic are cea mai potenta activitate care lupta cu ciupercile. Uleiul de nuca de cocos devine astfel benefic pentru cei care sufera de candida sau alte ciuperci . Chiar si unele forme de psoriazis pot fi combatute.

Desi este formata din grasimi saturate , uleiul de nuca de cocos nu contine colesterol . Din contra este eficient in coborarea colesterolului “rau” LDL. Este chiar mult mai eficient decat uleiul de masline in aceasta privinta. Cei care traiesc in zonele unde se consuma nuca de cocos au colesterol mai scazut decat cei din zonele unde se consuma mai mult ulei de masline. Acesta capacitate de a afecta in mod pozitiv colesterolul se trage de la abilitatea acestuia de a stimula functionarea glandei tiroide.

Doctroul Raymond Peat, cercetator endocrinolog de renume, vorbeste despre uleiul de nuca de coco si abilitatea acestuia de a regla activitatea hormonala la femei. Acesta spune ca in momentul in care uleiul de nuca de cocos este adaugat constant intr-o dieta sanatoasa, acesta coboara colesterolul la nivelele normale incurajand transformarea acestuia in pregnenolon, care este un precursor pentru o serie de hormoni importanti printre care si progesteronul. Doctorul Peat recomanda cresterea in dieta a pregnenolonului pentru femeile cu dereglare hormonala.

Pregnenolon este un compus gasit in uleiul de cocos si care ii da acestuia proprietatile de infrumusetare. Acesta creste circulatia in piele, da fetei un facelift, restaureaza pielea imbatranita, si reduce pungile de sub ochi. Pregnenolonul lupta cu oboseala creste memoria si protejeaza nervii de stres si are proprietati antianxietate.

Studiile arata ca uleiul de cocos dubleaza puterea corpului de a folosi antioxidantii omega 3. Datorita acestui fapt este de recomandat ca omega 3 sa se ia cu ulei de cocos.

Mai multe proprietati ale nucii de cocos le puteti vedea AICI

10 comentarii:

  1. Nu stiu de ce am o limita la nuca de cocos, imi place dar foarte foarte putina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate din cauza ca este un fruct destul de gras. Acum cateva zile am ras nuca de cocos pentru un desert si pe razatoare a ramas grasime, de parca as fi ras unt. :)

      Ștergere
    2. Este si asta posibil :D Stiu ca imi placea mult cand eram mica dar cred ca la un moment dat am facut abuz si acum nu o mai suport decat in cantitati mici :D

      Ștergere
    3. Si mie mi se mai intampla sa fac abuz de un anumit aliment si sa nu mai vreau sa-l vad o perioada lunga de timp. :)))

      Ștergere
  2. Am mai invatat ceva nou: Pregnenolon :) Multumesc de articol!

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima data am luat contact cu nuca de cocos prin intermediul ciocolatelor mici, imi scapa acum numele, care aveau glazura din acest fruct. In rest, n-am cumparat niciodata in mod special nuca de cocos. Ocazional mai mananc cand cumpar ceva dulce. Oricum recunosc ca e gustoasa in combinatie cu dulciurile. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intradevar combinatia ideala este cocos cu ciocolata, dar este foarte buna consumata si in starea ei initiala, binenteles de catre cei care stau bine cu dintii. :)

      Ștergere
  4. Este foarte interesant blogul tau.M-am horata si eu sa infiintez un blog,si iata-ma!Sunt inc ala inceput,insa incepe sa imi placa.Inainte nu vizualizam bloguri,dar mi-am dat seama ca putem gasi multe informatii utile.Mult succes in ceea ce faci!O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Iti doresc succes cu noul blog. O seara frumoasa si tie !

      Ștergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare