09 ianuarie 2012

Deochiul


Ce este deochiul ? Nimeni nu ştie cu siguranţă. Unii spun că este un furt de energie, provocat de privirea admirativă sau invidioasă a unor persoane despre care se crede că ar avea puteri magice. Eu cred ca o privire admirativa venita din dragoste nu poate sa faca rau la nimeni, pe cand una din invidie da.
Primul semn că eşti deocheat constă în durerea de cap, urmată de căscat, chiar dacă nu eşti obosit. Există şi alte simptome ale deochiului - lipsa de putere, ţiuitul în urechi dublat de temperatură, starea de vomă etc. Antidotul stă în rugăciune sau descântec. În caz contrar, de este om sau animal, se îmbolnăveşte şi moare; de este pământ, se crapă; de este sticlă, plesneşte. 
Eu m-am deochiat foarte des. Nu exista saptamana sa nu fiu deochiata. Interesant este ca nu-mi trecea intotdeauna prin descantec. Odata am fost atat de deochiata ca doar la al trei-lea descantec a inceput sa ma lase. Stiu ca exista talismane care feresc omul de deochi sau purtarea hainelor pe dos, dar la mine nu aveau efect, poate din cauza ca nu credeam ca ma poate proteja ? De vreo doi - trei ani nu m-am mai deochiat si nu pot spune cat e de bine. Daca am facut ceva anume ca sa nu ma mai deochi ?....chiar deloc.
Cred in deochi pentru ca mi s-a intamplat de prea multe ori si am auzit multe povesti cu oameni care erau sa moara de pe urma lui, dar va ramane un mister pentru mine.

2 comentarii:

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare