11 noiembrie 2013

Fructele de acai


Fructele Acai, de dimensiuni si culori asemanatoare coacazelor, sunt roadele palmierilor cu acelasi nume, originari din padurile Amazonului si constituie, de secole, principala sursa de hrana a brazilienilor.

Datorita efectelor sale energizante si hranitoare, fructele Acai au devenit foarte populare in randul sportivilor din SUA, in anii ’70 – ’80. Ulterior studiile stiintifice au demonstrat faptul ca aceste fructele contin de 10 ori mai multi antioxidanti decat strugurii si de doua ori mai mult decat afinele si rodiile si ajuta la regenerarea organismului si previne imbatranirea, este un antiinfectios puternic ce previne si lupta impotriva infectiilor si accelereaza activitatea metabolismului fiind de mare ajutor incurele de slabire.

Fructul de Acai este bogat in fibre alimentare ce contribuie la buna functionare a sistemului digestiv. Este foarte benefic pentru activitatea sistemului circulator,indeparteaza toxinele din organism si ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar.

Beneficiile aduse de fructele de Acai pentru sanatate sunt pe termen lung. Ajuta la arderea grasimilor din organism prin marirea activitatii metabolice, la refacerea sistemului muscular datorita amino-acizilor si la retinerea de proteine in organism. Acai contine acizi grasi omega-3, omega-6 si omega-9, atat de necesari pentru inima si creier, care mentin colesterolul la un nivel optim.

Beneficii:
  • Acai conţine câteva tipuri de antioxidanţi, într-o cantitate foarte mare.
  • Dintre aceştia, antocianina poate fi de ajutor în tratamentul hipertensiunii arteriale şi poate reduce riscul de infarct.
  • Cyaniding 3-glucoside, care se găseşte, de asemenea, în acai, protejează retina de stresul oxidativ, poate îmbunătăţi vederea pe timpul nopţii şi are efecte antiinflamatoare.
  • Industria cosmetică a descoperit şi ea efectele benefice ale fructelor de acai şi astăzi o serie de produse de îngrijire, printre care şampoane şi loţiuni pentru ten, conţin acai. Acai poate fi un sprijin de nădejde pentrutratarea ridurilor şi a inflamaţiilor cauzate de radiaţiile UV, iar băştinaşii din America de Sud îl folosesc adesea în caz de probleme dermatologice.
  • Datorită conţinutului său ridicat de antioxidanţi, acai poate încetini procesul de îmbătrânire.
  • Cu acai poţi slăbi mai uşor, fiindcă reduce senzaţia bruscă de foame.
  • Acai are un efect de normalizare a glicemiei, prin urmare poate fi un supliment eficient în cadrul terapiilor pentrudiabet, PCOS (sindromul ovarelor polichistice) şi rezistenţă la insulină.
  • Consumul de acai reduce nivelul de grăsimi şi colesterol din sânge, astfel încât poate fi un ajutor de nădejde în lupta împotriva sindromului metabolic.
  • Datorită conţinutului său ridicat de fibre, acai poate ajuta la digestie.
  • Acai are efecte benefice asupra durerilor cauzate de traumele aparatului locomotor, care afectează de obicei zona lombară, umerii, şoldurile şi genunchii.
 Recomandat in:
  • reducerea efectelor expunerii la surse de radicali liberi (radiatii ultraviolete, ionizante, nucleare, razele X, microunde, metale toxice, aditivi alimentari chimici, fum de tigar,poluare, uleiurile vegetale hidrogenate, etc.);
  • terapii complementare antitumorale;
  • dislipidemii;
  • ateroscleroza;
  • boli cardio si cerebro-vasculare;
  • retinopatii;
  • disfunctii erectile;
  • artrita, poliartrita, osteoartrita;
  • boli autoimune;
  • diabet zaharat tip I, II;
  • terapiile intinerire;
  • cure de slabire.

    Sursa: 12

4 comentarii:

  1. Fructele de acai contin 300% mai multi antioxidanti decat alte fructe

    RăspundețiȘtergere
  2. tot mai cautate aceste fructe...extrem de sanatoase!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiam ca sunt atat de sanatoase, am mancat de cateva ori dar nu le trecusem pe lista de cumparaturi pana acum

    RăspundețiȘtergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare