06 aprilie 2013

Proteinele de origine animală



Omul industrializat mănâncă mai mult decât este necesar. În particular, el mănâncă prea multe proteine de origine animală şi prea puţine legume şi fructe. Proteinele de origine animală se află în vârful lanţului alimentar. Dacă animalele sacrificate au fost sănătoase, proteinele lor au o amprentă energetică orientată către dreapta, susţinând viaţa. Dacă animalele nu au fost însă sănătoase, proteinele lor vor avea o amprentă energetică orientată către stânga şi vor provoca boli şi îmbătrânirea prematură.

Cele mai multe proteine de origine animală din vremea noastră au o energie orientată către stânga, din cauza numeroaselor deşeuri toxice din mediul înconjurător şi a concentratelor metabolice cu care sunt hrănite animalele. Acestea suferă din cauza supra-alimentaţiei şi a mediului toxic (a poluării din aer, apă, alimente, şi a metaboliţilor în exces), devenind la fel de bolnăvicioase ca şi oamenii.

Energia alimentelor derivate din animale bolnave provoacă boli la oameni de mii de ori mai rapid decât energia alimentelor derivate din plante bolnave.

În minunata sa lucrare, Fatu Hiva, Thor Heyerdahl descrie experienţa pe care a avut-o în anul 1937, alături de soţia sa, cu ultimul canibal în viaţă din Insulele Marchize, un lanţ de insule situat la 1.200 de mile nord-vest de Tahiti. Canibalul le-a povestit următoarele: „Carnea umană este diferită de cea a celorlalte animale. Este mai dulce!” La fel este şi carnea unei vaci care înainte de a fi tăiată s-a aflat într-o stare catabolică şi a fost bolnavă. Cu cât este mai toxică, cu atât carnea este mai savuroasă. Toxinele sunt mai concentrate în grăsimile animale decât în ţesuturile slabe.

Lanţul alimentar
Iată, printr-un exemplu ce am vrut să spunem atunci când am afirmat că proteinele de origine animală se află în vârful lanţului alimentar.

Un iepure mănâncă morcovi contaminaţi cu pesticide. Reziduurile otrăvitoare sunt stocate şi concentrate în carnea sa, cu deosebire în ţesuturile grase. Într-o zi, fermierul decide că înmulţirea iepurilor a scăpat de sub control şi foloseşte o substanţă toxică pentru a-i otrăvi. În continuare, un vultur coboară şi se hrăneşte din cadavrul iepurelui. Toxinele aflate în iepure trec acum în trupul vulturului. În acest fel, ele avansează ÎN SUS de-a lungul lanţului trofic.

Atunci când mâncăm carnea provenită de la animale, păsări sau peşti bolnavi, noi devenim precum vulturul din exemplul de mai sus, toxinele şi metaboliţii concentrându-se în organismul nostru. Dacă intenţionaţi să mâncaţi proteine de origine animală, urmăriţi ca ele să provină de la animale sănătoase şi în cantităţi cât mai limitate. 

Alimentele care conţin o energie negativă, indiferent de sursa de la care provin – fie că este vorba de animale sau de plante – sunt alimente toxice. Ele trebuie reduse în substanţe componente şi neutralizate de către ficat. Orice aliment care conţine o energie orientată către stânga determină risipa unei mari cantităţi de energie vitală din partea organismului pentru ca noi să putem rămâne tineri şi sănătoşi. Atunci când mâncăm alimente bolnave, cantitatea de energie pierdută este mai mare decât cea câştigată!

Proteinele de origine animală şi intestinele
Proteinele de origine animală TREBUIE eliminate din intestine în maximum 18 ore. Dacă rămân mai mult de acest interval de timp, ele intră în putrefacţie şi elimină o serie de otrăvuri de sorginte organică, extrem de toxice. Substanţe precum indolii, scatolii şi fenolii fac parte din această categorie, favorizând instalarea bolilor, procesul de îmbătrânire prematură şi cancerul.

Indolii, scatolii şi fenolii sunt molecule INTEGRALE care sunt absorbite direct prin pereţii intestinali. Majoritatea moleculelor sunt divizate înainte de absorbţie, proces prin care ni se oferă o anumită protecţie. Nu este însă cazul produselor secundare din deşeuri, rezultate ca urmare a unei digestii proaste!

Cartofii absorb substanţe toxice din îngrăşămintele naturale. Aceste molecule toxice trec direct în ţesuturile cartofilor – intacte şi integrale (nedivizate). Atunci când cartofii sunt fierţi, un nas fin poate detecta tipul de îngrăşăminte naturale care au fost folosite la cultivarea lor – dacă ele au provenit de la porci, vaci sau pui. 
Moleculele toxice absorbite în acest fel trec de mecanismele de apărare ale corpului şi ne pun în pericol sănătatea. Alimentele nedigerate putrezesc în intestine, devin un mediu fertil pentru paraziţi, generează obezitate, produc gaze urât mirositoare şi provoacă probleme ale colonului, precum colita, diverticulita, sindromul intestinelor iritate, apendicita, şi chiar cancerul, artrita, diabetul sau problemele cardiovasculare.

De John Thomas, "Cum sa ne redobandim tineretea"

12 comentarii:

  1. Fierul din carne se absoarbe mai bine in organism decat Fierul din plante. Contribuie la formarea Hemoglobinei in organism. E bine sa mancam carne, dar sa nu facem exces. Cine nu consuma carne e predispus la anemie feripriva.
    Sunt privilegiati cei care au gospodarie la curte si animale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca asta se invata, cine nu consuma carne are o gramada de deficiente. Cu timpul s-a dovedit ca aceste lucruri nu sunt adevarate, dar se pare ca nu tine nimeni cont de ele, iar industria farmaceutica este in plina floare, asa ca interesele sunt mult mai mari decat sanatatea oamenilor. Un om sanatos este un om cat de cat liber, nu depinde de medicamente si doctori pentru a trai si acest lucru nu este deloc dorit.
      Sunt foarte multi doctori care nu consuma carne, oare de ei ce sa spunem ? ca sunt idioti? Cei mai multi doctori raman cu ce au invatat la facultate ( unde programa lasa de dorit ), dar sunt si cei care ies din tipar, studiaza singuri si afla pana la urma adevarul.
      As vrea sa vad doar un singur caz de anemie feripriva din cauza ca nu s-a consumat carne. Eu nu mananc carne de 16,5 ani si nu am avut niciodata anemie de nici un fel si nici alte boli grave. In lume sunt milioane de oameni care nu consuma carne si sunt sigura ca nici ei nu sufera de anemie. Cunosc oameni foarte bolnavi care au renuntat la carne si medicamente si s-au vindecat. Si mai sunt si foarte sigura ca atunci cand Dumnezeu ne-a creat, ne-a dat leacuri pe care sa le luam din natura si nu sa ne facem medicamente, care se stie ca medicamentele nu vindeca, ci doar stopeaza simptomele pe moment.

      Ștergere
    2. Mai bine nu ziceam nimic. Fiecare e liber sa manance ce vrea, cum vrea si cat vrea. :))

      Ștergere
    3. Scuza-mi raspunsul cel lung, sper ca nu te-ai suparat, dar tot timpul sunt bombardata de carnivori in ceea ce priveste alimentatia vegetariana sau vegana, si cred ca pe tine te-am prins ca sa ma descarc. :)))
      Sunt foarte de acord ca fiecare e liber sa faca ce vrea si nu trebuie sa ne lasam influentati de nimeni. Toti avem minte ca sa judecam singuri ce este mai bine pentru noi. O zi buna Cristi! :)

      Ștergere
  2. Uff, eu sunt un mare iubitor de carne, trebuie sa recunosc ca nu port renunta la ea dar in acelasi timp prefer sa o mananc in cantitati moderate si sa nu fac abuz. Foarte interesant articolul! O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici o problema daca iti place carnea si daca nici nu faci abuz e foarte bine. Eu prezint anumite lucruri pentru cei care nu le plac carnea ( cum am fost eu ) si se chinuie sa o manance, pentru ca asa stiu ei ca e buna si fara ea nu poti trai, si pentru cei bolnavi care iau pumnul de medicamente pe zi.
      Nu stiu daca ai observat, dar majoritatea copiilor nu sunt incantati de carne, iar parintii ii indoapa fortat. Daca am stii sa ascultam organismul si sa-i dam doar ceea ce ne cere, ca la copii, am fi mult mai echilibrati si sanatosi.
      O zi buna sa ai!

      Ștergere
  3. Greetings from Ohio! I'm bored to tears at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I love the info you provide here and can't wait to take
    a look when I get home. I'm amazed at how quick your blog loaded on my mobile .. I'm not even using WIFI,
    just 3G .. Anyways, superb blog!

    Review my homepage - mesaje de paste 2013

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu de exemplu consum carne cam de 2-3 ori pe saptamana.
    Am incercat s-o scot de tot din organism, la fel cum am scos si tigarile dupa 10 ani de fumat, insa pot spune ca dupa ce n-am mai fumat deloc m-am simtit mult mai bine, insa daca n-am mai mancat carne m-am simtit mult mai slabit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partea cu slabitul daca nu mai mancam carne este un mit. Omul se simte slabit din cauza ca asa gandeste. Poti face un test: mananca un bol de cereale si o sa vezi ce energie si forta de lucru ai; mananca o friptura si vezi ce chef de somn ai.

      Ștergere
    2. Eu chiar nu vreau sa slabesc, din contra, as dorii sa mai pun cateva kg pe mine si nu reusesc :)
      De cativa ani buni (peste 6) mananc ceriale cu lapte in aproape fiecare diminiata, dupa cum spuneam mai sus doar de 2-3 ori/ saptamana mananc carne.

      Ce am spus a fost doar ca pe termen lung, sunt mai bine daca mananc putina carne, decat deloc.

      Ștergere
    3. Atata timp cat te simti bine, parerea mea este sa mananci ce-ti cade bine. Nu are sens sa renunti la un aliment si sa te simti aiurea. Toti ar trebuie sa mancam ceea ce ne face placere si ne face sa ne simtim bine. Oricum sunt multe persoane care se lasa de carne si se simt foarte rau, pentru ca nu stiu cu ce s-o inlocuiasca, iar in cazurile aceste mai bine sa nu renunte.
      Este un mare pas ca te-ai lasat de tigari si este si mai mare pasul daca nu o sa te mai apuci niciodata. O zi buna sa ai! :)

      Ștergere
  5. Pentru iubitorii de carne este cam greu de renuntat la aceste alimente... Eu consider ca, atata timp cat nu sunt consumate in exces, sunt benefice..

    RăspundețiȘtergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare