15 noiembrie 2012

Vitaminele sintetice



Vitaminele sintetice alimentează boala, în timp ce îmbogăţesc industria medicală coruptă. Credeai că faci ceea ce e bine dacă scoteai acea pilulă mică din cutia ei şi o înghiţeai în numele sănătăţii şi a stării de bine? De care vitamine ai luat: One-a-Day, Centrum sau Equate? Par a fi cele câştigătoare! Ai citit eticheta vreodată, ai cercetat să vezi dacă produsul conţine aditivi sintetici, te-ai interesat sa afli ce înseamnă “celelalte ingrediente”, sau te-ai gândit că toate acestea sunt lucruri irelevante?

Din păcate, astăzi se comercializează un întreg set de vitamine toxice impostoare care nu sunt absorbite de organism, scrie Naturalnews.com.

Aditivii incredibili de periculoşi din vitaminele de doi bani, care sunt listaţi la categoria “alte ingrediente”, includ: talc, coloranţi, benzoat de sodiu, metilceluloză, ceară carnauba, silicon şi/sau dioxid de titan.

La mijlocul anilor ’30, multivitaminele deveneau disponibile în magazine alimentare şi farmacii. Aceste suplimente erau făcute din legume naturale uscate şi comprimate şi din concentrat de fructe. Însă, la începutul anilor ’40, anumite mărci au început să producă tablete sintetice şi atunci a început haosul.

Acum, milioane de oameni din întreaga lume îşi doresc ia vitaminele potrivite pentru a-i ajuta să trăiască o viaţă lungă şi sănătoasă şi să fie energici tot timpul, dar majoritatea acestor fiinţe naïve şi needucate din punct de vedere nutriţional nu au nici cea mai mică idee că vitaminele “cu nume de marcă” de pe rafturile farmaciilor sunt toxine sintetice care nu numai că nu favorizează o sănătate bună, dar sunt mutagene şi cancerigene. Acest lucru înseamnă că, în esenţă, acestea sunt otravă pentru organism, alimentând bolile şi afecţiunile, inclusiv artrita, osteoporoza, boala oaselor fragile şi da, Alzheimer.

De asemenea, majoritatea multi-vitaminelor, în special cele care pot fi mestecate, conţin aspartam, una din cauzele principale ale fibromialgiei şi a sindromului de intestin iritabil.

“Alte ingrediente” înseamnă de obicei substanţe de origine animală şi îndulcitori artificiali ce cauzează apariţia cancerului.

Dacă vitaminele sunt în formă de capsule gelatinoase, atunci mai mult ca sigur vom consuma pielea, cartilajul, ţesutul de legătură şi oasele unor animale bolnave. Pe lângă acestea, dacă vitaminele conţin îndulcitorii artificiali aspartam, acesulfam de potasiu, sucraloză sau sorbitol, atunci putem dezvolta boala îndulcitorilor artificiali (cancer) şi putem suferi mutaţii ale celulelor, ale ADN-ului şi astfel transmitem acest AND mutagenic la generaţiile viitoare.

Vitamina sintetică B-12, cianocobalamina, este realizată în totalitate din ficat de vacă toxic şi nămol de epurare activat. Ficatul vacilor este supraîncărcat cu steroizi, antibiotice şi cu pesticidele pe care animalele le asimilează din consumul alimentelor modificate genetic. Vacile trăiesc în complexe de creştere a animalelor închise, în care de cele mai multe ori acestea se prăbuşesc şi mor încet în timp ce stau culcate în propriul gunoi sau materii fecale.

De asemenea, vitamina sintetică B provine şi de la gudronul de cărbune şi petro-chimicale, despre care se ştie că deprimă sistemul nervos central şi provoacă boli ale aparatului respirator. Acele vitamine sintetice ieftine pe care le luăm cu speranţa menţinerii unei sănătăţi adecvate ne deteriorează starea de bine la fel de repede ca şi mâncarea fast-food.

Vitamina sintetică A provine din sucul ficatului de peşte umplut cu policlorinaţi bifenili şi mercur.

Vitamina sintetică C provine din amestecurile de acid care irită mucoasa tractului digestiv. Este doar o copie chimică a acidului ascorbic, care se produce natural. Acest tip de acid chimic fracţionat nu a crescut niciodată în pământ şi nici nu a primit vreodată lumină solară, ci mai degrabă este un produs secundar de acid sulfuric. Odată ce am înghiţit acea pastilă, este doar un alt medicament cancerigen în organismul nostru, la fel ca glutamatul monosodic sau aspartamul.

Concluzia este că vitaminele sintetice sunt chimicale. Peste 90% din “vitamina C” contrafăcută este fabricată de Hoffman-LaRoche, unul din cei mai mari producători de medicamente din lume.

Vitamina A organică are proprietăţi antioxidante, dar vitamina sintetică A reuşeşte exact opusul. În cadrul unui studiu, subiecţii care au primit beta carotena sintetică A au avut o incidenţă mai mare cu 8% a atacurilor de cord fatale, a atacurilor cerebrale şi a cancerului pulmonar, decât cei care nu au ingerat un astfel de “supliment”.

Şi vitamina sintetică D este toxică şi poate rezulta în depozite permanente de minerale în inimă, plămâni şi rinichi. Cum ar putea fi adevărat acest lucru? Deoarece este făcută din extract petrolier, derivate de gudron de cărbune şi creiere de bovine iradiate. Poate conţine şi formaldehidă şi amoniac!

În mod obişnuit, în aproape toate vitaminele non-organice putem găsi ingrediente modificate genetic, pesticide şi resturi de medicamente de origine animală, patogeni, fecale, chimicale ce perturbă hormonii, nămol toxic, deşeuri de abator, aditivi chimici, conservanţi şi produse secundare chimice.

Indiferent ce ar spune şi ar vrea companiile producătoare  a medicamentelor,vitaminele organice, mineralele, antioxidanţii, probioticii şi enzimele sunt “MEDICAMENTE”, iar vitaminele sintetice sunt “ANTI-MEDICAMENTE”, criminali ai sănătăţii şi factori care alimentează bolile şi afecţiunile.

Trebuie să fim mai inteligenţi. Citiţi etichetele. Puneţi întrebări. Dacă vitaminele nu sunt organice, atunci foarte probabil acestea vă îmbolnăvesc.

9 comentarii:

  1. Ar fi ideal sa asimilam numai din alimente vitaminele necesare, dar e aproape imposibil. Uneori e nevoie si de vitaminele sintetice, important e sa nu abuzam de ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Organismul nostru a fost creat in asa fel incat sa nu fie necesar sa consumam nimic sintetic pentru a avea vitamine si minerale; totul se ia din alimentatie, cu conditia sa mancam natural si nimic industrializat, iar ce nu luam din alimente, corpul isi produce singur. O zi buna Cristi. :)

      Ștergere
    2. Majoritatea vitaminelor nu sunt sintetizate in organism. Iar e mult de discutat si aici. :)
      Multi consuma sucuri concentrate de fructe in loc de fructe ca atare. Sucurile cresc glicemia rapid, iar nu e bine. De pesticide, coloranti, E-uri si alte minuni e foarte greu de scapat. O zi buna! :)

      Ștergere
    3. Ai fi un partener foarte bun de discutie, dar nu este timp si loc, din pacate, pentru asa ceva. O seara placuta. :)

      Ștergere
    4. Ma gandeam eu ca n-am facut medicina degeaba. :)) O seara faina!

      Ștergere
  2. Frumoase explicatii. Oare vor sa priceapa ceea ce citesc ?
    Pana nu este prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu ne-a dat liber arbritru, ca sa facem fiecare ce vrem, sa gandim singuri si sa terminam odata cu sloganul "crede si nu cerceta". Avem la indemana atata informatie si tehnologie, incat e pacat sa nu ne deschidem un pic mintea, ca sa vedem adevarata cauza a bolilor, si nu ceea ce vor alti sa ne faca sa credem (marile industrii farmaceutice, care se imbogatesc pe naivitatea si bolile oamenilor). O duminica placuta. :)

      Ștergere
  3. Vitaminele sintetice au alta conformatie peptidica. Astea sunt cunostiintele din anii de facultate.
    Ideea centrala e ca, exista o serie de scamatorii cu reclame foarte mari si cat mai atragatoare care indica faptul ca sunt super naturale si sanatoase.
    Nu e nimic ok in ceva procesat in laborator. Singurele vitamine pe care le putem procura cu eficienta maxima sunt pe cale vegetala.
    A citi etichetele e o idee buna, dar romanul de azi nu stie sa interpreteze ingredientele. Farmacistele habar nu au cum se prepara medicamentele, le putem numi doar vanzatoare de medicamente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacat ca lumea se ia mult dupa reclame si au impresia ca ceea ce este scump este si bun. Multumesc de vizita, o seara faina. :)

      Ștergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare