09 mai 2012

Șoferița



Astazi vreau sa va scriu despre un eveniment auto produs de mine. In urma cu 1 an si jumatate dupa trei luni de scolarit imi iau si eu carnetul de sofer. Imi cumpar masina .... vezi Doamne acum mare soferita trebuia sa-mi arat talentele prin oraselul nostru mic..... o masinuta mica ca mine cu care ma strecuram peste tot.
Prima zi de condus a fost cu sotul meu. Sotul multumit, linistit si impacat imi da acceptul ca pot conduce fara nici o problema, ca am sofatul in sange... laude peste laude.... bla bla.
A doua zi imi fac curaj si ma duc la servici singura singurica. Nici o problema, toate bune, parchez impecabil... .imi crestea stima de sine si mai ales mandria. Dupa opt ore de lucru, ma sui in masinuta mea albastra, plec pe un drum cu mai putin trafic ... ajung in fata blocului si tintesc o parcare. Toata lumea intra in zona aceea de parcari cu fata, pentru ca este posibilitate buna de intors masina, dar eu... fiti pe faza... am vrut sa fiu mai desteapta si sa intru direct cu spatele, ca doar de aceea s-a ostenit domn'instructor sa ma invete sa merg cu spatele.
Si uite asa dau eu cu spatele vreo 3 metri dupa care cad cu roata intr-un canal, binenteles ca daca mergeam cu fata vedeam canalul si-l ocoleam, dar asa ... hopa in el. Opresc motorul, cobor din masina si stau si ma uit ca ..?.. la masina. Ma si vedeam in locul la blondele de pe youtube care fac cate o gafa si stau si se uita. 
In nedumerirea mea de-abia am observat un grup de 3 barbati... nu stiu de unde au aparut... care isi faceau planuri cum sa ma scoata din canal. Eu pentru ei nu existam. Cu mine nu a vorbit nimeni nimic .....si vad ca imi ridica masina si vor s-o impinga. Repede sar in masina pentru ca nu era scoasa din viteza, oricum la cat erau de porniti cared ca mi-o impingeau si asa, si pana sa ies din masina au disparut de nu am avut la cine sa multumesc. Ma uit pe sub masina la aripa sa vad ce piese auto ar trebui sa inlocuiesc, dar din fericire era totul intact. 
Cand a venit Adrian ( sotul ) acasa i-am povestit intamplarea si bine am facut pentru ca deja avea trimis pe telefon de la un vecin o poza cu mine si masina la locul incidentului, imi pare rau ca nu o am sa v-o arat. Totusi am scapat cu bine, pentru ca daca ma filma ajungeam garantat pe youtube.
Din ziua aceea mi-a mai disparut elanul pentru condus si mi-a mai scazut si din mandrie. Cred ca a fost o lectie, ca sa cobor cu picioarele pe pamant si sa nu iau condusul in joaca pentru ca este o mare responsabilitate si necesita mare atentie.

Dar, daca, Doamne fereste, o sa aveti si voi incidente, puteti sa comandati piese autode pe: lumea-auto.ro

Lumea auto iti face plinul lunar ! Cumpara orice produs si esti inscris automat in campanie ! Campania se deruleaza lunar si castigatorul este extras pe data de 1 a fiecarei luni.


4 comentarii:

  1. Se mai intampla si astfel de lucruri :)Mai ales la inceput :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru curajul de a fi soferita! mie imi lipseste acest curaj si mi-a lipsit intotdeauna...si uite asa am ajuns bunica si tot nu am facut o scoala de soferi! Acum ..in traficul din Bucuresti si lipsa locurilor de parcare ...nici vorba sa ma mai gandesc la asta. Ii admir pe cei care au abilitatea de a se strecura printre masini la cativa centimetri pentru a parca! In ziua de azi ...se poate deja face o diferenta (si la noi in ţară) intre oamenii care sunt in mijloacele de transport in comun si cei care sunt in masinile proprii. În strainatate poti observa usor pe strada si in autobuze..sunt numai oamenii care nu au masina..adica sunt de condiţie sub medie (săraci). Ii recunosti dupa haine şi incălţăminte. La Paris ..m-am uitat plimbandu-mă pe stradă după rochii frumoase, după pantofi frumosi...să văd ce se mai poartă...dar am avut surpriza de a vedea pantaloni, haine ponosite, adidaşi, şlapi. Şi am înţeles! rochiile frumoase, ţinutele elegante ..erau în automobile!!!! Cei care erau pe stradă, în mijlocele de transport în comun...erau slujbasii ..care nu aveau functii de conducere, nu lucrau la firme multinationale, sau erau elevi/studenti si nu s-au afirmat inca, sau prea batrani ca sa mai conduca masina. A început şi la noi să se vadă această diferenţă. Acum inchei ..iti urez succes si curaj in trafic. Sa te ajute Dumnezeu si sa te pazeasca! cu mult drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aceste cuvinte. Acum sincer nu mai prea conduc. Iarna trecuta cum mergeam mai mult cu masina, am inceput sa ma racesc mai repede, sa ma doara toate oasele, pana mi-am dat seama ca nu mai faceam miscare si asa am lasat masina. Eu pretuiesc foarte mult mersul pe jos si sincer pot sa am toti banii din lume, ca eu tot pe jos o sa merg prin oras, mai ales ca este un oras mic. Sa nu-ti para rau ca n-ai carnet de sofer, pentru ca nu toata lumea este facuta pentru asa ceva, si de altfel daca am conduce toata lumea, intr-o zi ne-am bloca cu totul in trafic. Eu sunt adepta bicicletelor, pentru ca avem nevoie de cat mai multa miscare. Iti doresc o seara placuta alaturi de cei dragi.

      Ștergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare