27 noiembrie 2013

Sarea amară


Cunoscută şi sub numele de sare Epsom (după numele localităţii engleze unde a fost descoperită prima dată), aceasta conţine sulfat de magneziu şi minerale, datorită cărora are proprietatea de a relaxa musculatura, de a elimina toxinele din organism şi de a relaxa sistemul nervos. Alte beneficii ale sării amare asupra organismului sunt cele din sfera cosmetică - poate fi folosită la curăţarea tenului, a corpului şi chiar a părului.  

Curăţă în profunzime
Puteţi avea un ten mai curat şi mai strălucitor cu ajutorul unei măşti cu sare Epsom. Această mască se poate obţine simplu, amestecând crema dumneavoastră de faţă cu sarea amară. Combinaţia obţinută este abrazivă şi, de aceea, tenul nu trebuie frecat insistent, ci doar masat uşor. Se insistă mai ales în zona „T”, adică frunte, nas şi bărbie. Se clăteşte apoi faţa cu multă apă călduţă. Specialiştii spun că acest tratament este bine să se repete după cel puţin o săptămână. În caz contrar, vă veţi irita.

În cazul în care aveţi tenul gras, amestecaţi o jumătate de linguriţă cu sare amară, o linguriţă cu coniac, o lingură cu lapte şi o linguriţă cu suc de lămâie. Cu ajutorul unei dischete demachiante, întindeţi pe faţă şi lăsaţi să acţioneze un sfert de oră. Nu folosiţi acest preparat decât pe zonele grase!

Dacă vreţi să vă reîmprospătaţi tenul normal, amestecaţi 100 ml suc de morcov proaspăt obţinut, o lingură cu maioneză proaspătă şi o jumătate de linguriţă cu sare amară. Aplicaţi pe faţă şi lăsaţi să acţioneze cinci minute, apoi clătiţi.

Actioneaza asupra sistemului nervos si muscular
Dacă aţi avut o zi grea, sunteţi stresaţi şi aveţi senzaţia că nu vă mai simţiţi picioarele de oboseală, puteţi elimina toate aceste probleme cu ajutorul sării amare. Este suficient să puneţi doi pumni în apa de baie şi să staţi în cadă nu mai mult de 12 minute. Veţi simţi că v-aţi relaxat total şi vă veţi recăpăta buna dispoziţie, deoarece sulfatul de magneziu, care are rolul de a seda sistemul nervos şi de a relaxa musculatura, se absoarbe prin piele. În plus, derma devine catifelată şi mătăsoasă. Sarea amară înmoaie pielea picioarelor şi îndepărtează mirosul urât.

O altă variantă de a folosi sarea amară pentru catifelarea şi revigorarea pielii este simpla masare a corpului.

Dă volum podoabei capilare
Iarna sau vara, părul are de suferit şi se îngraşă la doar o zi de la spălat. Pentru că şamponatul zilnic nu este indicat (dacă nu se foloseşte un şampon delicat), sarea amară este un ajutor la îndemână. Puteţi îndepărta excesul de grăsime dacă amestecaţi câteva grame de sare cu şamponul pentru păr gras pe care îl folosiţi în mod obişnuit. O singură spălare este de ajuns pentru a curăţa în profunzime firul de păr.

Dacă veţi combina două-trei linguriţe cu suc de lămâie cu două-trei grame de sare amară şi puţin balsam de păr veţi avea o podoabă capilară cu un volum de invidiat. Aplicaţi pe părul umed şi lăsaţi să acţioneze 15-20 de minute. Clătiţi apoi cu multă apă caldă.

Elimină toxinele
Sarea Epsom are efecte benefice şi asupra sănătăţii organelor interne, deoarece elimină toxinele şi tratează constipaţia. Pentru detoxificare este nevoie să beţi în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, o soluţie obţinută dintr-o lingură cu sare amară şi 200 ml de apă. Toxinele sunt eliminate prin intermediul intestinului, soluţia cu sare acţionând în mod direct asupra limfei toxice. Este indicat ca, în fiecare zi în care se consumă această soluţie, să se bea câte doi litri de suc de lămâie. De asemenea, utilizată intern, sarea amară reduce inflamaţiile, ajută la funcţionarea corectă a muşchilor şi a sistemului nervos. Acest lucru se întâmplă datorită magneziului, care are următoarele capacităţi: contribuie la formarea de serotonină (o substanţă care instalează o stare de calm şi de relaxare), ajută la creşterea nivelului de energie şi reduce iritabilitatea şi efectele negative ale adrenalinei din organism. Tot magneziul diminuează tensiunea arterială, îmbunătăţeşte somnul şi capacitatea de concentrare.

Atenţie!
- Utilizarea de sare amară este interzisă persoanelor alergice la sulf, femeilor gravide, celor care alăptează, diabeticilor, celor care iau suplimente cu magneziu şi care au probleme cu tiroida, cu rinichii sau cu sistemul cardiovascular.

- Înainte de a începe un tratament cu sare amară este indicat să consultaţi medicul de familie, deoarece pot exista reacţii secundare, printre care se numără: diaree, dificultate în respiraţie, umflarea buzelor, a limbii sau a feţei.

Sursa: taifasuri.ro

11 noiembrie 2013

Fructele de acai


Fructele Acai, de dimensiuni si culori asemanatoare coacazelor, sunt roadele palmierilor cu acelasi nume, originari din padurile Amazonului si constituie, de secole, principala sursa de hrana a brazilienilor.

Datorita efectelor sale energizante si hranitoare, fructele Acai au devenit foarte populare in randul sportivilor din SUA, in anii ’70 – ’80. Ulterior studiile stiintifice au demonstrat faptul ca aceste fructele contin de 10 ori mai multi antioxidanti decat strugurii si de doua ori mai mult decat afinele si rodiile si ajuta la regenerarea organismului si previne imbatranirea, este un antiinfectios puternic ce previne si lupta impotriva infectiilor si accelereaza activitatea metabolismului fiind de mare ajutor incurele de slabire.

Fructul de Acai este bogat in fibre alimentare ce contribuie la buna functionare a sistemului digestiv. Este foarte benefic pentru activitatea sistemului circulator,indeparteaza toxinele din organism si ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar.

Beneficiile aduse de fructele de Acai pentru sanatate sunt pe termen lung. Ajuta la arderea grasimilor din organism prin marirea activitatii metabolice, la refacerea sistemului muscular datorita amino-acizilor si la retinerea de proteine in organism. Acai contine acizi grasi omega-3, omega-6 si omega-9, atat de necesari pentru inima si creier, care mentin colesterolul la un nivel optim.

Beneficii:
  • Acai conţine câteva tipuri de antioxidanţi, într-o cantitate foarte mare.
  • Dintre aceştia, antocianina poate fi de ajutor în tratamentul hipertensiunii arteriale şi poate reduce riscul de infarct.
  • Cyaniding 3-glucoside, care se găseşte, de asemenea, în acai, protejează retina de stresul oxidativ, poate îmbunătăţi vederea pe timpul nopţii şi are efecte antiinflamatoare.
  • Industria cosmetică a descoperit şi ea efectele benefice ale fructelor de acai şi astăzi o serie de produse de îngrijire, printre care şampoane şi loţiuni pentru ten, conţin acai. Acai poate fi un sprijin de nădejde pentrutratarea ridurilor şi a inflamaţiilor cauzate de radiaţiile UV, iar băştinaşii din America de Sud îl folosesc adesea în caz de probleme dermatologice.
  • Datorită conţinutului său ridicat de antioxidanţi, acai poate încetini procesul de îmbătrânire.
  • Cu acai poţi slăbi mai uşor, fiindcă reduce senzaţia bruscă de foame.
  • Acai are un efect de normalizare a glicemiei, prin urmare poate fi un supliment eficient în cadrul terapiilor pentrudiabet, PCOS (sindromul ovarelor polichistice) şi rezistenţă la insulină.
  • Consumul de acai reduce nivelul de grăsimi şi colesterol din sânge, astfel încât poate fi un ajutor de nădejde în lupta împotriva sindromului metabolic.
  • Datorită conţinutului său ridicat de fibre, acai poate ajuta la digestie.
  • Acai are efecte benefice asupra durerilor cauzate de traumele aparatului locomotor, care afectează de obicei zona lombară, umerii, şoldurile şi genunchii.
 Recomandat in:
  • reducerea efectelor expunerii la surse de radicali liberi (radiatii ultraviolete, ionizante, nucleare, razele X, microunde, metale toxice, aditivi alimentari chimici, fum de tigar,poluare, uleiurile vegetale hidrogenate, etc.);
  • terapii complementare antitumorale;
  • dislipidemii;
  • ateroscleroza;
  • boli cardio si cerebro-vasculare;
  • retinopatii;
  • disfunctii erectile;
  • artrita, poliartrita, osteoartrita;
  • boli autoimune;
  • diabet zaharat tip I, II;
  • terapiile intinerire;
  • cure de slabire.

    Sursa: 12
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare