26 noiembrie 2012

Apă caldă cu lămâie



Modul în care începem ziua este incredibil de important. Fie că sunteți o mama, un antrenor, un scriitor, un om de afaceri sau de un profesor de yoga, ceea ce faci la prima ora dimineata conteaza.

Potrivit filosofiei Ayurveda, alegerile pe care le faci cu privire la rutina de zi cu zi fie iti intaresc rezistenta la boli, fie te trag in jos.

Ayurveda ne invită să sa ne concentram pe ritualurile de dimineata. Mintea poate spune ce trebuie să verifici e-mailurile, să scoti câinele afară, ca nu poți să întârzii la muncă sau care pur si simplu ca nu ai timp suficient  timp pentru a realiza propriile tale ritualuri dimineața.

Dar, dacă vă puteți face timp doar pentru un ritual care va îmbunătăți sănătatea dumneavoastră, atunci să fie aceasta …

Începeți ziua cu o cana de apa calda si sucul de la o jumatate de lamaie. E atât de simplu, iar beneficiile sunt prea bune pentru a le ignora. Apa calda cu lamaie:

1. Stimulează sistemul imunitar
Lamaile sunt bogate in vitamina C si potasiu. Vitamina C este foarte buna pentru combaterea racelilor si potasiu stimuleaza creierul si sistemul nervos și ajută la controlul tensiunii arteriale.

2. Echilibreaza pH-ului
Lamaile sunt un aliment alcalin incredibil. Acestea sunt acide, dar în interiorul corpului sunt alcaline (acidul citric nu creează aciditate în organism o dată metabolizat). Un organism alcalin este cu adevărat cheia pentru o sanatate buna.

3. Ajuta la pierderea in greutate
Lamaile sunt bogate in fibre pectina, care combate foametea. De asemenea, a fost demonstrat că oamenii care au o dieta mai alcalina pierd in greutate mai repede.

4. Ajuta la digestie
Apă caldă servește la stimularea tractului gastro-intestinal și peristaltismul - valuri de contractii musculare în interiorul peretilor intestinali. Lămâile și lime sunt, de asemenea, bogate in minerale si vitamine si ajuta sa eliminati ama, sau toxinelor, din tractul digestiv.

5. Actioneaza ca un diuretic blând, natural
Sucul de lamaie ajuta la emilimarea toxinelor, deoarece lămâia crește rata de urinare în organism. Toxinele sunt, prin urmare, eliminate într-un ritm mai rapid, care vă ajută să păstrați tractul urinar sănătos.

6. Curata pielea
Vitamina C ajuta la diminuarea ridurilor și a petelor. Apa cu lamaie elimina toxinele din sânge si ajută la menținerea pielii curate.

7. Hidrateaza sistemul limfatic
Atunci cand corpul tau este deshidratat, sau profund deshidratat, acesta nu isi poate îndeplini toate funcțiile, ceea ce duce la acumularea de toxine, stres, constipatie, iar lista poate continua. Glandele suprarenale sunt două glande mici pe partea de sus a rinichilor, și împreună cu tiroida creeaza energie. Ele, de asemenea, secreta hormoni importanti, inclusiv aldosteron. Aldosteronul este un hormon secretat de glandele suprarenale, care regleaza nivelul de apă și concentrația de minerale, cum ar fi sodiu, în organism, ajutându-vă să ramaneti hidratat.

Adoptand această practică de a bea o cană de apă caldă cu lamaie în fiecare dimineața timp de o lună, poate ajuta enorm. Nu fiti surprinsi dacă începi să vedeti viata într-o lumină nouă.  

7 comentarii:

  1. Mie imi plac lamaile foarte mult, le asociez la foarte multe feluri de mancare.
    Apa plata cu lamaie consum in general vara. Iarna, cu ceai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac mult lamaile in orice perioada. Acum am vazut pe internet niste retete de deserturi cu lamaie .... salivez. :))

      Ștergere
  2. Great goods from you, man. I've understand your stuff previous to and you're just too
    excellent. I really like what you've acquired here, certainly like what you're stating and the way in which
    you say it. You make it entertaining and you still care for to
    keep it sensible. I cant wait to read far more from you.
    This is actually a wonderful website.
    Also see my web page > how to download movies

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc foarte mult pentru acest articol!Am invatat foarte multe lucruri despre efectele pe care lamaia le poate avea asupra organismului!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar din cate citesc eu beneficiile sunt mai mult din partea lamailor, atunci apa calda pentru ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In aceasta postare s-a pus accentul pe lamaie, dar pentru cine tine la sanatatea lui este foarte recomandat ca dimineata pe stomacul gol sa bea cel putin o cana cu apa si pe parcursul unei zile cel putin 1,5 litri apa, in functie de greutatea corpului. Cine vrea sa beneficieze si de proprietatiile lamaii, aceste doua elemente, apa si lamaia, s-au combinat, pentru ca putina lume poate sa manance lamaie goala, iar apa calda ajuta digestia. Asa ca s-a impuscat doi iepuri deodata.

      Ștergere
  5. Super! Eu nu pot sa beau apa fara sa nu pun lamaie... Plus ca lamaia este sanatoasa

    RăspundețiȘtergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare