16 aprilie 2013

Florile şi simbolistica lor


Cea mai simpla modalitatea de a arata aprecierea si dragostea pentru o femeie, indiferent daca este o iubita, o mama, o sora, o bunica sau orice alta cunostinta, este daruirea unui buchet de flori, mai ales in momentele in care nu ne gasim cuvintele, pentru ca florile vorbesc pentru noi. Florile se daruiesc cu orice ocazie: la o aniversare, la absolvire, la sarbatorirea unor persoane, la un spectacol, in chip de recunostinta, la vernisajul unei expozitii, la premierea castigatorilor si chiar la ceremoniile funerare.

Oferirea unui buchet de flori persoanei iubite, fara sa a fi un eveniment semnificativ, este o surpriza frumoasa, o bucurie imensa, iar recunostinta va fi pe masura. De asemenea nu trebuie sa fie o zi speciala nici cand daruiti flori mamei, soacrei, surorii sau unei bune prietene, deoarece prin acest mic gest ele se vor simti apreciate.

Florile nu se daruiesc doar sexului frumos, ci si barbatilor, daca acestia sunt internati in spital, cu ocazia sarbatoririi unui eveniment important sau omagierea unor personalitati.

Daca nu ai mai daruit de mult o floare, acum este momentul s-o faci. Aceste lucruri de mare insemnatate avem obiceiul sa le omitem sau sa le amanam, dar din pacate o sa vina timpul in care am vrea sa daruim flori, dar nu am mai avea cui.

Florile sunt foarte variate si fiecare au semnificatia lor:

Irisii sunt flori delicate care semnifica: credinta, incredere, sinceritate si intelepciune.

Crizantemele simbolizeaza bucurie, simplitate, prietenie. In cultura japoneza, crizantemele sunt considerate simbol al soarelui.

Lacramioarele arata inocenta si aduc noroc in dragoste.

Trandafirul este asociat cu dragostea, aprecierea si admiratia.

Crinul arata unirea, casatoria, fertilitatea dar si seductia, pasiunea si senzualitatea.

Gherbera este o alegere excelenta pentru a transmite mesaje pozitive. Ea simbolizeaza frumusetea, inocenta si afectiunea.

Garoafa simbolizeaza succesul, dragostea si caritatea.

Anthuriumul reprezinta ospitalitatea si recunostinta.

Frezia semnifica increderea, prietenia, inocenta.

Calele sunt simbolul puritatii.

Camelia - noroc, pretuire, dor.

Floarea-soarelui se indreapta dupa soare si acest lucru simbolizeaza adoratia, apropierea, intimitatea, loialitatea si stralucirea.

Gladiolele sunt un simbol al prieteniei, credintei si nobletii.

Liliacul este floarea nuntilor si aniversarilor. El simbolizeaza traditia, familia, mostenirea spirituala, fiind daruit familiei si neamurilor, dar este si un simbol al atractiei irezistibile, care, dupa traditia populara, trebuie a fi purtat de fetele care vor sa-si gaseasca un pretendent.

Narcisa arata respectul, vanitatea si egoismul.

Orhideea este o floare speciala si sensibila care reprezinta frumusetea, unicitatea, rafinamentul si eleganta.

Lalelele sunt optiuni ideale de a arata eleganta, gratia, diplomatia.

06 aprilie 2013

Proteinele de origine animală



Omul industrializat mănâncă mai mult decât este necesar. În particular, el mănâncă prea multe proteine de origine animală şi prea puţine legume şi fructe. Proteinele de origine animală se află în vârful lanţului alimentar. Dacă animalele sacrificate au fost sănătoase, proteinele lor au o amprentă energetică orientată către dreapta, susţinând viaţa. Dacă animalele nu au fost însă sănătoase, proteinele lor vor avea o amprentă energetică orientată către stânga şi vor provoca boli şi îmbătrânirea prematură.

Cele mai multe proteine de origine animală din vremea noastră au o energie orientată către stânga, din cauza numeroaselor deşeuri toxice din mediul înconjurător şi a concentratelor metabolice cu care sunt hrănite animalele. Acestea suferă din cauza supra-alimentaţiei şi a mediului toxic (a poluării din aer, apă, alimente, şi a metaboliţilor în exces), devenind la fel de bolnăvicioase ca şi oamenii.

Energia alimentelor derivate din animale bolnave provoacă boli la oameni de mii de ori mai rapid decât energia alimentelor derivate din plante bolnave.

În minunata sa lucrare, Fatu Hiva, Thor Heyerdahl descrie experienţa pe care a avut-o în anul 1937, alături de soţia sa, cu ultimul canibal în viaţă din Insulele Marchize, un lanţ de insule situat la 1.200 de mile nord-vest de Tahiti. Canibalul le-a povestit următoarele: „Carnea umană este diferită de cea a celorlalte animale. Este mai dulce!” La fel este şi carnea unei vaci care înainte de a fi tăiată s-a aflat într-o stare catabolică şi a fost bolnavă. Cu cât este mai toxică, cu atât carnea este mai savuroasă. Toxinele sunt mai concentrate în grăsimile animale decât în ţesuturile slabe.

Lanţul alimentar
Iată, printr-un exemplu ce am vrut să spunem atunci când am afirmat că proteinele de origine animală se află în vârful lanţului alimentar.

Un iepure mănâncă morcovi contaminaţi cu pesticide. Reziduurile otrăvitoare sunt stocate şi concentrate în carnea sa, cu deosebire în ţesuturile grase. Într-o zi, fermierul decide că înmulţirea iepurilor a scăpat de sub control şi foloseşte o substanţă toxică pentru a-i otrăvi. În continuare, un vultur coboară şi se hrăneşte din cadavrul iepurelui. Toxinele aflate în iepure trec acum în trupul vulturului. În acest fel, ele avansează ÎN SUS de-a lungul lanţului trofic.

Atunci când mâncăm carnea provenită de la animale, păsări sau peşti bolnavi, noi devenim precum vulturul din exemplul de mai sus, toxinele şi metaboliţii concentrându-se în organismul nostru. Dacă intenţionaţi să mâncaţi proteine de origine animală, urmăriţi ca ele să provină de la animale sănătoase şi în cantităţi cât mai limitate. 

Alimentele care conţin o energie negativă, indiferent de sursa de la care provin – fie că este vorba de animale sau de plante – sunt alimente toxice. Ele trebuie reduse în substanţe componente şi neutralizate de către ficat. Orice aliment care conţine o energie orientată către stânga determină risipa unei mari cantităţi de energie vitală din partea organismului pentru ca noi să putem rămâne tineri şi sănătoşi. Atunci când mâncăm alimente bolnave, cantitatea de energie pierdută este mai mare decât cea câştigată!

Proteinele de origine animală şi intestinele
Proteinele de origine animală TREBUIE eliminate din intestine în maximum 18 ore. Dacă rămân mai mult de acest interval de timp, ele intră în putrefacţie şi elimină o serie de otrăvuri de sorginte organică, extrem de toxice. Substanţe precum indolii, scatolii şi fenolii fac parte din această categorie, favorizând instalarea bolilor, procesul de îmbătrânire prematură şi cancerul.

Indolii, scatolii şi fenolii sunt molecule INTEGRALE care sunt absorbite direct prin pereţii intestinali. Majoritatea moleculelor sunt divizate înainte de absorbţie, proces prin care ni se oferă o anumită protecţie. Nu este însă cazul produselor secundare din deşeuri, rezultate ca urmare a unei digestii proaste!

Cartofii absorb substanţe toxice din îngrăşămintele naturale. Aceste molecule toxice trec direct în ţesuturile cartofilor – intacte şi integrale (nedivizate). Atunci când cartofii sunt fierţi, un nas fin poate detecta tipul de îngrăşăminte naturale care au fost folosite la cultivarea lor – dacă ele au provenit de la porci, vaci sau pui. 
Moleculele toxice absorbite în acest fel trec de mecanismele de apărare ale corpului şi ne pun în pericol sănătatea. Alimentele nedigerate putrezesc în intestine, devin un mediu fertil pentru paraziţi, generează obezitate, produc gaze urât mirositoare şi provoacă probleme ale colonului, precum colita, diverticulita, sindromul intestinelor iritate, apendicita, şi chiar cancerul, artrita, diabetul sau problemele cardiovasculare.

De John Thomas, "Cum sa ne redobandim tineretea"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare