09 mai 2013

Zeolitul


Zeolitul, este un mineral format cu sute de milioane de ani in urma, prin depunerea pe fundul oceanului primar a cenusei vulcanice, purtata multi kilometri prin atmosfera, filtrata prin aerul pur apoi prin  apa la fel de pura, urmata de o geneza care a durat milioane de ani in care aceste sedimente pretioase au calatorit prin subteran alaturi de alte roci, ca sa iasa la suprafata transformate intr-un mineral cu proprietati unice pe planeta. In lume sunt cunoscute zeci de tipuri de zeoliti, cu structuri si compozitii chimice diferite, dar in terapie s-a folosit pana acum unul singur, numit clinoptilolit.

Numele de zeolit a fost dat de catre mineralogul suedez Axel Frederik Cronstedt si vine din greaca veche, unde ze inseamna “a fierbe”, iar lithos inseamna “piatra”. Deci zeolitul ar insemna in traducere etimologica “piatra care fierbe”, denumire rezultata din proprietatea spectaculoasa a acestuia de a absorbi peste 15% apa, ca apoi,  prin incalzire aceasta sa se evapore, aparand fenomenul de “fierbere” datorat acestei evaporari .

Folosirea zeolitului in terapie este o traditie cu o vechime de cateva mii de ani, acest mineral fiind un remediu important in medicina Ayurveda (medicina traditionala indiana) si in medicina traditionala chineza, dar si in medicina populara ruseasca.

Zeolitul, sau „piatra care fierbe”, este un mineral, la fel ca si sarea de bucatarie, format din aluminosilicati naturali hidratati de calciu, sodiu, potasiu, magneziu. Are structura reticulara, avand capacitatea de a pierde si a castiga reversibil apa intr-o proportie uimitoare, de pana la 15%,  de a-si schimba  cationii constituenti,  fapt ce ii confera capacitati exceptionale de absorbtie, desorbtie si schimb  ionic. Aceste proprietati pot fi folosite pentru  eliminarea metalelor grele din organism si a toxinelor in general, reducerea bolilor intestinale, bolilor metabolice, infectii virale sau bacteriene si cancer.

Zeolitii sunt un grup de minerale cu structura cubica in forma de fagure, fiind minerale rare incarcate, negativ, proptietate unica in regnul mineral.

Efectul structurii si incarcarii magnetice este ca zeolitul atrage metalele grele si toxinele si le captureaza pur si simplu. Toxinele intra si nu mai pot iesi. Apoi zeolitul le poarta  in siguranta si inofensiv in afara corpului prin tranzitul intestinal.

INDICATII TERAPEUTICE
Adjuvant in: detoxifierea corpului, intoxicatii cu metale grele, intoxicatii cu pesticide, intoxicatii cu xenoestrogeni, iradiere, gastrita hiperacida, infectii intestinale, infectii virale si bacteriene. Datorita proprietatii de absorbtie ale toxinelor,  pudra de zeolit este recomandata  persoanelor care sufera de cancer.

Pudra de zeolit are un rol foarte important   in combaterea stresului oxidativ. Radicalii liberi, care sunt in cea mai mare masura responsabili pentru stresul oxidativ si cauza a peste 200 de maladii, se formeaza in cantitati mai mari   din   cauza   influentei   mediului   (poluarea   aerului,   metale   grele,   pesticide),   radiatiilor   ultraviolete, alimentatiei cu un continut ridicat de grasimi, tutunului si  alcoolului,  sau din  cauza  unei  activitati  fizice deficitare.

In   cazul   persoanelor   sanatoase,   este   recomandata  in   scopul   protejarii   sanatatii:   eliminarea   toxinelor,  indepartarea stresului oxidativ, scaderea gradului de imbatranire a celulelor si tesuturilor.

DESCRIEREA PROCESELOR
Zeolitul  de granulatie fina-pudra in stare naturala este de cea mai buna calitate existenta pe piata. El este folosit de  medici specialisti in medicina neconventionala si recunoscut de cercetatori ca fiind cel putin la fel de puternic ca cel aflat in stare lichida cand este folosit in tratamentele terapeutice.Studiile arata ca sub aceasta forma zeolitul activeaza enzimele de tip P 21 din celulele canceroase si are potential antiviral.

Intensifica procesul de detoxifiere si alcalinizare al intregului organism.

Particulele de sodiu, calciu, magneziu si potasiu sunt eliberate din pudra in fluxul sangvin pentru a alimenta corpul si particulele negative intrate in exces in corp, apoi incercuiesc membranele celulare si ajuta la protejarea lor printr-un constant atac asupra radicalilor liberi. Metodele unice ale zeolitului completeaza suplimentele nutritionale existente fara redundanta. Zeolitul este un antioxidant unic. Antioxidantii traditionali absorb radicalii liberi fata de zeolit care  prinde in capcana radicalii liberi in structura sa si ii dezactiveaza si apoi eliminandu-i pe cale naturala. Asadar este un complementar antioxidantilor aditionali. Zeolitul prinde in capcana si anuleaza nitrozaminele in tractul digestiv. Nitrozaminele sunt agentii cauzatori de cancer gasiti in carnurile procesate.

Zeolitul natural este singura substanta existenta incarcata cu  particule negative din natura care interactioneaza in mod direct cu celulele afectate si absoarbe si neutralizeaza radicalii liberi  si toxinele.

Zeolitii sunt incarcati negativ  permitand schimbul cu particule incarcate pozitiv din elementele inconjuratoare, fara sa-si piarda structura. Asadar cristalele de zeolit actioneaza ca niste mini–bureti absorband radicalii liberi, particulele cancerigene si virale.

Metalele grele ca mercurul, plumbul, cadmiul, arseniul sunt extrem de toxice pentru organism si din nefericire ele se pot gasi oriunde in societatea noastra. Zeolitul are o structura unica si complexa  asemanatoare unui fagure de miere.Toate aceste canale si cavitati actioneaza ca o capcana atragand toate toxinele eliminandu-le apoi din organism pe cale naturala.

Mecanismul de actionare al zeolitului impotriva celulelor canceroase este unic, spre deosebire de oricare alta substanta studiata. Teoretic, acesta are rara capacitate de a atrage cantitati enorme de toxine incarcate pozitiv, indirect neutralizand efectul care cauzeaza cancerul. In timpul procesului, zeolitul dezvolta o usoara incarcare pozitiva. Apoi ele sunt atrase si trase direct catre membrana incarcata negativ a celulelor canceroase. Cand zeolitul se misca in interiorul celulelor canceroase este activata gena celulei de tip P21 Aceasta gena actioneaza ca o suprimare a tumorii prin abilitatea ei de a controla ciclul de dezvoltare a celulei canceroase. Activarea genei P21 se pare ca stopeaza cresterea tumorii inlaturand direct cauzele cresterii.

Ceea ce se poate spune, este ca zeolitul are efect de chelatare in indepartarea metalelor grele, pesticidelor, ierbicidelor precum si a altor toxine incarcate pozitiv din sistem. Ceea ce face aceasta posibila este structura cristalina a zeolitului incarcat negativ. Aceste cristale actioneaza ca niste capcane, avand in interior ioni pozitivi. Acesti ioni pozitivi inlocuiesc toxinele incarcate pozitiv din organism legandu-i strans de ei si eliminandu-i complet. Unul din beneficiile acestei atasari este eliminarea 100% a acestora. Metalele grele, pesticidele ierbicidele parasesc definitiv organismul ele nefiind depozitate niciunde in organism. Un procent de 40% din zeoliti prind metalele grele din tractul gastrointestinal si 60% prind toxinele din circulatia sangvina si la nivel celular.

Puterea de absorbtie a zeolitului a fost dovedita in timpul dezastrului de la Cernobil când o cantitate uriasa din acesta a fost folosit pentru indepartarea cesiului si strontiului-90 radioactiv inainte ca acestea sa contamineze sistemul local de apa. Actionand primordial ca un chelator, zeolitul a prins aceste minerale radioactive in capcana structurii cristaline.

Se pare ca zeolitul elimina toxinele din organism in ordine ierarhica. In primul rand el actioneaza in indepartarea plumbului, mercurului, cadmiului si arsenicului. Prima faza poate dura de la una la patru saptamani. Apoi zeolitul indeparteaza toxinele cu grad secundar de prioritate incluzand pesticidele, ierbicidele si plasticele. Se pare ca zeolitul mareste procentul de glucoza din ficat activand a doua faza  a functiei de glucuronidare (eliminarea toxinelor din ficat). Acesta elimina ierbicidele, pesticidele si xeno-estrogenii din organism eliminandu-i prin urina. Interesant este faptul ca acesta neutralizeaza efectele nocive ale aflatoxinei.

A treia functie a zeolitului este de a prinde in capcana elementele premergatoare virusului prevenind astfel inmultirea virusului si capacitatea acestuia de a ne imbolnavi. In acest fel zeolitul poate juca un rol important ca un antiviral cu spectru larg. Mecanismul este urmatorul: virusii sunt alcatuiti din particule subvirale, care in etapa finala de “asamblare” creeaza virusul ca organism de sine statator.

Zeolitul absoarbe parti virale in porii agregatelor micronizate a zeolitului. Aceasta explica de ce zeolitul pare sa impiedice dezvoltarea oricarei infectii virale de exemplu a virusului herpetic1, coxsachie virus B-5, ecco-virus 7, si adeno virus 5.

Patruzeci de cazuri anectodice ale herpesului zoster au fost vindecate, bolnavii fiind eliberati de durerile insuportabile in una pina la trei zile de la data administrarii zeolitului. Marturia cazurilor povestite raporteaza efectele sale de eliminare si vindecare a racelii, gripei, a febrei, a hepatitei C virale, metale grele care au produs scleroze multiple si artrita reumatica. Se pare ca efectul antiviral al zeolitului produce in timp o functie de prevenire incepand dupa aproximativ patru-sase saptamani de folosinta când metalele grele, pesticidele, ierbicidele au fost aproape toate eliminate. 
Asadar, se pare ca in multe cazuri efectul sau antiviral se poate vedea imediat.

De asemeanea zeolitul este un antioxidant unic. Un antioxidant obisnuit absoarbe excesul de radicali liberi deoarece are un electron fara pereche. Pe de alta parte zeolitul prinde in capcana radicalii liberi in complexa sa structura dezactivandu-i si eliminandu-i. Astfel acesta actioneaza in completarea actiunii antioxidantilor traditionali.

Aditional, zeolitii dirijeaza organismul catre marirea alcalinitatii stabilind un nivel al PH-ului undeva între 7.35 si 7.45 , indice optim pentru corpul omenesc. PH-ul corpului uman influenteaza atat imunitatea cat si functionarea creierului. Un PH acid ( 7.34 sau mai mic) creeaza conditiile favorizante aparitiei cancerului.

Intr-un mediu acid, si functionarea celulelor creierului este deasemeni afectata, cauzand depresia, anxietate, stupoare, paranoia, iluzii, halucinatii, sau chiar psihoze. Deasemeni zeolitul se pare ca echilibreaza sistemul imunitar ridicand sau coborand PH-ul organismului pentru a-l aduce la valorile optime.

Cu toate ca  mecanismul exact al acestuia nu este pe deplin cunoscut, aceasta functie este de departe de mare importanta într-o lume in care sistemul imunitar al majoritatii populatiei este serios compromis.

Deoarece zeolitii inlatura cu atata putere diferite tipuri de toxine din corp, creste in mod natural energia si starea de sanatate. Utilizatorii resimt o imbunatatire a claritatii mentale, un sentiment de liniste, de stare de bine, si de fericire. De exemplu, eliminand metalele grele, se permite magneziului din organism sa interactioneze mai eficient cu adenozin trifosfatele (ATP), sursa de energie biologica a organismului. Cand aceasta interactiune este optima, organismul uman are mai multa energie si resimte o stare de bine. Un studiu a demonstrat faptul ca zeolitii deasemeni se pare ca maresc nivelul serotoninei, care este stiuta ca ajuta la atenuarea unor forme de depresii.

Extraordinarele beneficii aduse sanatatii de catre Zeolit :
  • Absoarbe radicalii liberi;
  • Activeaza gena P21, gena ce se pare ca opreste cresterea tumorilor prin anularea directa a semnalelor de crestere.
  • Antioxidant puternic, cu efecte benefice asupra sistemului imunitar.
  • Echilibreaza aciditatea organismului aducand-o in zona valorilor optime.
  • Elimina metalele grele si toxinele ( mercur, plumb, arsenic, pesticide, virusuri, etc.)
  • Ofera un sentiment de claritate mentala, imbunatatind in general starea de bine
  • Ne-toxic si 100 % natural

Mai multe despre zeolit gasiti pe: centruldio.net

Un comentariu:

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare