16 aprilie 2013

Florile şi simbolistica lor


Cea mai simpla modalitatea de a arata aprecierea si dragostea pentru o femeie, indiferent daca este o iubita, o mama, o sora, o bunica sau orice alta cunostinta, este daruirea unui buchet de flori, mai ales in momentele in care nu ne gasim cuvintele, pentru ca florile vorbesc pentru noi. Florile se daruiesc cu orice ocazie: la o aniversare, la absolvire, la sarbatorirea unor persoane, la un spectacol, in chip de recunostinta, la vernisajul unei expozitii, la premierea castigatorilor si chiar la ceremoniile funerare.

Oferirea unui buchet de flori persoanei iubite, fara sa a fi un eveniment semnificativ, este o surpriza frumoasa, o bucurie imensa, iar recunostinta va fi pe masura. De asemenea nu trebuie sa fie o zi speciala nici cand daruiti flori mamei, soacrei, surorii sau unei bune prietene, deoarece prin acest mic gest ele se vor simti apreciate.

Florile nu se daruiesc doar sexului frumos, ci si barbatilor, daca acestia sunt internati in spital, cu ocazia sarbatoririi unui eveniment important sau omagierea unor personalitati.

Daca nu ai mai daruit de mult o floare, acum este momentul s-o faci. Aceste lucruri de mare insemnatate avem obiceiul sa le omitem sau sa le amanam, dar din pacate o sa vina timpul in care am vrea sa daruim flori, dar nu am mai avea cui.

Florile sunt foarte variate si fiecare au semnificatia lor:

Irisii sunt flori delicate care semnifica: credinta, incredere, sinceritate si intelepciune.

Crizantemele simbolizeaza bucurie, simplitate, prietenie. In cultura japoneza, crizantemele sunt considerate simbol al soarelui.

Lacramioarele arata inocenta si aduc noroc in dragoste.

Trandafirul este asociat cu dragostea, aprecierea si admiratia.

Crinul arata unirea, casatoria, fertilitatea dar si seductia, pasiunea si senzualitatea.

Gherbera este o alegere excelenta pentru a transmite mesaje pozitive. Ea simbolizeaza frumusetea, inocenta si afectiunea.

Garoafa simbolizeaza succesul, dragostea si caritatea.

Anthuriumul reprezinta ospitalitatea si recunostinta.

Frezia semnifica increderea, prietenia, inocenta.

Calele sunt simbolul puritatii.

Camelia - noroc, pretuire, dor.

Floarea-soarelui se indreapta dupa soare si acest lucru simbolizeaza adoratia, apropierea, intimitatea, loialitatea si stralucirea.

Gladiolele sunt un simbol al prieteniei, credintei si nobletii.

Liliacul este floarea nuntilor si aniversarilor. El simbolizeaza traditia, familia, mostenirea spirituala, fiind daruit familiei si neamurilor, dar este si un simbol al atractiei irezistibile, care, dupa traditia populara, trebuie a fi purtat de fetele care vor sa-si gaseasca un pretendent.

Narcisa arata respectul, vanitatea si egoismul.

Orhideea este o floare speciala si sensibila care reprezinta frumusetea, unicitatea, rafinamentul si eleganta.

Lalelele sunt optiuni ideale de a arata eleganta, gratia, diplomatia.

6 comentarii:

  1. Multumesc frumos, te-am adaugat si eu. O zi buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa citesc despre Gerberalucruri asa frumoase. Mie imi plac tare mult, iar lumea imi da peste nas de fiecare data cu: "flori de mort" ca se pun la coroane :))) si care-i treaba mea? asta nu taie din frumusetea florii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate florile sunt frumoase si este normal sa le folosim la orice eveniment. Am vazut coroane facute cu trandafiri, cale, garoafe, crizanteme, nu doar din gherbera. O seara placuta!

      Ștergere
  3. Multumesc, te-am adaugat si eu in pagina de link-uri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna. As vrea sa te felicit pentru articolele interesante pe care le postezi. un blog foarte interesant, ce contine informatii variate. Te indeamna sa revii pentru a fi la curent cu noile nformatii poastate!

    RăspundețiȘtergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare