18 februarie 2013

Frumuseţea naturala



Frumusetea naturala incepe sa recastige teren in fata celei artificiale. Frumusetea naturala o ai de cand te nasti, insa, de multe ori, te simti mai multumita cand iti aplici pe fata aproape toate produsele cosmetice pe care le gasesti in portfardul tau. De ce crezi ca barbatii apreciaza mai mult o femeie naturala decat una machiata excesiv? De multe ori, poate ti s-a spus ca arati mai bine naturala decat fardata, iar cand aprecierea vine din partea unui barbat, atunci ia-o ca pe un compliment.

Tu esti singura care isi poate conserva frumusetea pe care ti-a daruit-o natura, iar produsele cosmetice aplicate excesiv vor lasa urme adanci si te vor imbatrani prematur. Tenul si parul sunt comori de pret pentru orice femeie, asa ca pune natura la treaba si  conserva-ti frumusetea.

Foloseste fructele pentru ten

Consumand fructe, pe langa portia zilnica de sanatate pe care ti-o ofera, fructele iti mai daruiesc ceva: un plus pentru frumusetea tenului tau. Merele, de exemplu, recunoscute de zeci de ani pentru rolul important in protejarea tenului, pot fi folosite cu succes in intretinerea frumusetii tenului tau. Paseaza un mar si combina-l cu un cartof copt pasat, apoi pune-ti amestecul sub ochi si stai asa cca 10-20 min. Repeta operatiunea asta cam de vreo 3 ori pe saptamana, iar ceacanele tale vor disparea. Mai poti folosi merele si pentru a-ti aplica o masca pe toata fata. Combina un mar copt, decojit si pasat cu o lingura de ovaz, una de miere de albine si una de smantana si aplica amestecul pe fata. Stai asa cca vreo 10 min, apoi spala-te cu apa calduta.

Lamaile, atat de bogate in vitamina C, pot avea si ele grja de tenul tau. Aplica-ti cateva felii de lamaie pe fata si vor disparea petele rosii. Le poti folosi si pentru a-ti exfolia tenul. Stoarce o lamaie si pune peste suc ¼ de cana de sare de mare, apoi aplica-ti pe fata si clateste cu apa calduta. Lamaile sunt cunoscute si pentru puterile antioxidante, asa ca cicatricele nu au nicio sansa in fata sucului de lamaie.

Bananele sunt arma perfecta in lupta impotriva ridurilor. Amesteca 1 banana cu o lingura de smantana, una de miere de albine si apa minerala, apoi aplica-ti pasta pe fata si pe gat. Lasa amestecul sa actioneze cca jumatate de ora, apoi indeparteaz-o cu apa calduta.

Lasa-ti parul sa respire vitamine

Pentru femei, aspectul parului este foarte important. Este podoaba cu cele mai multe atuuri. In primul rand, daca nu ti-ai vopsit inca parul, atunci esti printre putinele norocoase careia nu i-au aparut firele albe. Pastreaza-ti culoarea naturala si sanatatea firului de par, deoarece un par natural este superb si da clasa oricarui par vopsit, indiferent de culoare. 

Daca te numeri printre cele care au testat de mult timp vopselele sau intetionezi sa iti colorezi parul, atunci ai mare grjia la nuanta pe care o alegi. Pentru a evita decolorarea parului,  in cazul in care obtii o culoare mult prea inchisa decat nuanta ta naturala, ar fi bine sa consulti parerea unui hairstylist. 

Folosind multe produse pentru intretinerea parului (sampoane, balsamuri, masti), care contin ingrediente daunatoare in timp, incerca sa iti rasfeti parul aplicandu o serie de masti naturale, marca homemade. Uleiul de masline, ca si bananele sunt hrana vie pentru parul tau. Bananele au un continut bogat in proteine, potasiu, fier, zinc, iod, vitamina A, acid folic. Paseaza o banana, adauga cateva lingurite de miere de albine si aplica-ti amestecul pe par, in loc de balsam. Uleiul de masline se foloseste in numeroase combinatii, tot sub forma unei masti binefacatoare pentru radacina si fir.  

Sursa: slimart.ro

8 comentarii:

  1. Pentru domnitele care-si vopsesc parul des e foarte bun acest articol...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt multe retete de masti naturale pe internet care fac minuni pentru ten si sunt foarte ieftine. Pentru cele dintre noi care nu prea au insa timp sa-si pregateasca asa ceva, un truc al unei prietene ajunsa la varsta a treia cu un ten de adolescenta: dati-va pe fata cu ce fruct aveti in casa. Daca mancati un mar taiati o feliuta si dati pe fata, daca mancati prune, struguri, capsuni, pere, gutui, orice fruct, folositi o bucatica pentru a va hrani tenul. Rezultate garantate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord. Si eu am aplicat aceasta metoda ani de zile si am fost foarte mulumita, dar acum imi dau seama ca de cativa ani am cam abandonat-o. :)

      Ștergere
  3. Foarte util articolul! sfaturi de care ar trebui toata lumea sa tina cont!

    RăspundețiȘtergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare