27 martie 2012

Vindecare prin muzica lui Joao




Frederic Delarue ofera un CD gratuit, o muzica celesta vindecatoare transmisa de Joao, fiul doamnei Patricia Cota-Robles, care s-a stins in Decembrie 2010. Prin aceasta muzica Joao doreste sa impartaseasca intregii umanitati un dar de vindecare. 

Povestea lui Frederic: 
La varsta de 13 ani, la un an dupa prima mea experienta de moarte clinica cand am intalnit Ingeri si Fiinte de Lumina in tunelul care duce catre Lumina Calda Stralucitoare, am fost indrumat sa incep sa cant cantecele sufletelor oamenilor. 

Stiam ca acest dar este foarte puternic si ar putea schimba vietile oamenilor. Totusi pe mine m-a speriat, deoarece nu puteam impartasi cu nimeni aceasta experienta in Franta la acea data. Doar la varsta de 30 de ani, dupa ce am fost temporar paralizat, s-a intamplat sa cedez pe loc si sa ma iert pentru ca nu am impartasit acest dar mai devreme. Cred cu tarie ca aceasta m-a ajutat sa merg din nou, caci am simtit cum „Suflarea Vietii” mi-a iesit din plexul solar in momentul totalei iertari. 

Pe 29 Decembrie 2010, Joao Cota-Robles a facut tranzitia in lumina in urma unei neasteptate pneumonii. Nu l-am cunoscut personal, dar il stiam pe tatal sau Dick si pe mama sa Patricia Cota-Robles pentru ca ea ma invita sa cant muzica mea la o mare Conferinta Spirituala pe care o organizeaza anual in locuri de inalta vibratie sau vortexuri. Cand am auzit de trecerea lui, am simtit imboldul de a conduce de la Palm Springs, California pana la Tucson, Arizona pentru a lua parte la ceremonia de celebrare a vietii sale. Intre timp insa, Joao a intrat in legatura cu mine si m-a rugat sa creez CD-ul cu muzica sufletului sau, ca un dar pentru familia sa. Dar dupa ce am fost la ceremonie am simtit ca el isi dorea ca CD-ul sa fie un „Dar pentru umanitate”, o muzica ce poate aduce vindecare oricarei persoane bolnave de cancer, o muzica ce ajuta la ridicarea vibratiilor personale. 

A durat cateva luni pentru ca aceasta idee sa devina foarte clara. Pe la mijlocul lunii Aprilie 2011, am simtit un puternic imbold si am auzit (vocea interioara) spunandu-mi sa merg imediat in Franta, ceea ce am si facut. In Franta, pe langa vizitarea familiei mele, am mers la Rennes le Chateau ca sa filmez 2 DVD-uri cu Debowska Productions. Acolo, la locul filmarii, am avut un puternic sentiment ca Maria Magdalena a umblat pe acel camp, simtindu-i amprenta energetica. Apoi, cand am vizitat biserica de la Rennes le Chateau, am mers sa ma rog la statuia Mariei Magdalena si am avut experienta suprareala de a-i simti fata miscandu-se si vorbindu-mi. Nicicand nu voi uita acel moment! 

Intors in California, Joao parea sa ma indemne sa fac CD-ul si sa comunic cu mama lui care ar stii mai bine decat mine cum sa-l impartaseasca Lumii. Asadar, am sunat-o pe Patricia indata si i-am spus acest lucru. 

Patricia mi-a spus ca fiul ei pare sa doreasca ca CD-ul sa fie facut in urmatoarea zi, care era Duminica Rusaliilor in onoarea Mariei. Intre timp, Dr. Florence Philips, sotia doctorului Ernest Philips, ambii preoti de multa vreme in Hemet, California si mai apoi in Palm Springs, California, a murit de cancer. Dr. Florence Philips a fost singurul preot din Palm Springs care ma primea sa fac munca de meditatie fara vreo conditie. A fost un Inger. Faptul ca a murit chiar in Duminca Rusaliilor a fost pentru mine inca o confirmare ca CD-ul trebuia facut in acea zi si cred cu tarie ca Dr. Florence a fost cu mine in timpul crearii acestei muzici si o onorez pentru aceasta. 

Inainte si in timpul crearii CD-ului m-am simtit invaluit de vibratii si frecvente intense si profunde si mi-a fost greu sa stau in picioare la sfarsitul acestei divine creatii. A fost frumos si coplesitor! 

Joao parea sa spuna ca acest CD nu ar trebui NICIODATA sa fie cumparat sau vandut. Va fi daruit, gratis, si sa indrazneasca numai cineva sa faca vreun ban din acest proiect divin! 
Era foarte clar. Acum muzica este intr-adevar pentru voi sa o descarcati si va rog sa o impartasiti cu oricine simtiti ca ar beneficia ascultand-o. 

Multumesc lui Jeff Sheridan de la Soundworks Studio in Burbank, California pentru ca s-a oferit in mod generos sa produca acest CD si pentru participarea sa la acest "Dar pentru umanitate". 

Frecventa acestei Muzici Celeste comunica cu Inteligenta Divina a trupului la nivel celular, marind constiinta fiecarei celule. Pe masura ce muzica linisteste si calmeaza celulele, capacitatea naturala a corpului de a se vindeca este marita.

Aceasta muzica sacra este compatibila si functioneaza in armonie cu fiecare modalitate de vindecare sau tratament ales. Rezoneaza cu o binecuvantare suplimentara pentru oricine sufera de vreo forma de cancer. 

CD-ul complet poate fi descarcat de pe aceasta pagina:
http://fredericdelarue.com/freemusic.html facand click pe "free mp3 download - Musical Rapture". 

Va rugam sa daruiti aceasta muzica la cati mai multi oameni. 

Avocado





Bogat in proteine, ideal pentru vegetarieni, avocado poate suplini cu succes carnea, ouale si lactatele. Fiind un aliment complet poate suplini o masa.  Sarac in colesterol si sodiu, avocado este util in controlul greutatii corporale. Reprezinta o sursa importanta de antioxidanti, proteine si fibre.

100 g pulpa de avocado crud contine:
    Calorii: 160 kcal
    Carbohidrați: 8.53 g (din care zaharuri 0.66 g, fibre 6.7 g)
    Grăsimi:  14.66 g
    Proteine: 2 g
    Vitamina B1:  0.067 mg ( 5%)
    Vitamina B2: 0.130 mg ( 9%)
    Vitamina B3: 1.738 mg (12%)
    Vitamina B5:  1.389 mg (28%)
    Vitamina B6:  0.257 mg (20%)
    Vitamina B9: 81 μg (20%)
    Vitamina C: 10 mg (17%)
    Calciu: 12 mg (1%)
    Fier:  0.55 mg (4%)
    Magneziu: 29 mg ( 8%)
    Fosfor: 52 mg (7%)
    Potasiu: 485 mg (10%)
    Zinc: 0.64 mg (6%)

Nu numai ca este o sursa foarte buna de acizi grasi mononesaturati, inclusiv de acid oleic, care s-a descoperit ca ofera protectie impotriva cancerului de san, dar este si o sursa buna de luteina. Contine si cantitati importante de carotenoide (zeaxantina, alfa-caroten, beta-caroten) plus tocoferoli (vitamina E). Un studiu a aratat ca extractul de avocado care contine carotenoide si tocoferoli poate impiedica dezvoltarea celulelor cancerului de prostata. Insa, celulelor canceroase expuse doar la un carotenoid, luteina, nu le este stopata dezvoltarea. 

Cateva feliute de avocado adaugate in salata ta, nu numai ca ii va da acesteia un gust mai bogat, dar va ajuta si organismul sa absoarba carotenoidele oferite de legume. Adaugand avocado in salata vei mari absorbtia alfa-carotenului, beta-carotenului si luteinei de 7,2, 15,3 si respectiv de 5,1 ori mai mult, conform specialistilor.

Recomandat pentru sanatatea inimii

Avocado contine acid oleic, grasime mononesaturata, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Intr-un studiu efectuat pe persoane cu un nivel al colesterolului ridicat, participantii care au urmat o dieta bogata in avocado au inregistrat o scadere semnificativa a colesterolului. Este o sursa buna de potasiu, mineral care ajuta la reglarea presiunii sanguine. Potasiul ajuta la prevenirea hipertensiunii, bolilor de inima sau infarctului. O ceasca de avocado contine 23% din cantitatea zilnica necesara de folati, importanti pentru sanatatea inimii. Un studiu efectuat pe 80.000 de femei a descoperit ca o dieta bogata in folati reduce cu 55% riscul de atac de inima sau alte boli ale inimii care pot fi fatale.

23 martie 2012

Insulte incredibile la adresa românilor și a României!




Articolui despre Horia Roman Patapievici l-am luat de pe blogul lui Daniel Roxin, pentru ca m-a intrigat foarte tare comportamentul acestui om fata de propria tara si popor, un om lipsit de orice cultura, care paradoxal conduce Istitutul Cultural Roman. Cum poate acest caraghios cu papion, sa fie de atatia ani director al Institutului Cultural Roman, in conditiile in care a manifestat un dispret uluitor la adresa romanilor si a Romaniei? Limbajul scatologic pe care il foloseste acest om al sistemului spune totul despre cine este el si de ce a fost numit si mentinut in fruntea unui asemenea institut. Pana la urma, cine conduce Romania? Cine sunt "romanii" care ne scriu istoria si cultura?!

Si acum, iată opiniile preşedintelui Institutului Cultural Român despre România şi români, despre cultura şi limba română:

GEOGRAFIA ROMÂNIEI:
"Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

POPULAŢIA ROMÂNIEI:
- "23 de milioane de omuleţi patibulari." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)
- "Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.34)
- "Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cît o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)

LIMBA ROMÂNĂ:
"Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau... să o folosim numai pentru înjurături..." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)

ISTORIA ROMÂNILOR:
"In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o.

Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit.

Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile...) i-au dovedit." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

CULTURA ROMÂNILOR:
"Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc... spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag49)

-"Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC." (Din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)

"România are o cultură de tip second hand" a enunţat în-tr-o emisiune televizată. (după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr.24/ 2005)

VIITORUL ROMANIEI:
"Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasam dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană."(după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr. 24 / 2005)

CELE de mai sus se pot verifica în partea întîia a volumului "POLITICE" apărut în 1996 în Editura Humanitas; citate şi în Revista "ROST" NR.24 / 2005."

22 martie 2012

Drojdia de bere in tratamentul bolilor



Anemia, tulburarile de asimilare a mineralelor (in special a calciului si a magneziului) - se face o cura de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu nu doar foarte bogat in minerale si vitamine, dar care si ajuta la metabolizarea corecta a acestora. Mai mult, s-a demonstrat faptul ca administrarea de drojdie de bere stimuleaza producerea de catre organism a elementelor figurate ale sangelui, ceea ce deschide noi perspective in tratarea anemiei, dar si a tulburarilor de coagulare, precum si a altor boli ale sangelui.

Hepatita virala A, B si C - doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme de 18 ani felul in care organismul uman se apara in fata infectiilor cu virusuri hepatice. El a observat in studiile pe animale de laborator ca rezistenta in fata acestor virusuri creste foarte mult atunci cand se administreaza drojdie de bere. "De vina" pentru aceasta imunitate sporita sunt niste compusi pe baza de seleniu, care ajuta activitatea unor celule ale sistemului imunitar.

Raceli si boli infectioase in general, deficiente imunitare - se administreaza vreme de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi. Seleniul, precum si anumite vitamine continute de acest produs natural, maresc foarte mult rezistenta organismului la orice gen de infectie.

Supragreutate, obezitate - studii americane arata ca tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, repetate de mai multe ori la rand, ajuta la scaderea in greutate. Aceasta remarcabila proprietate se datoreaza cromului continut din belsug de drojdia de bere, oligoelement important si intr-o alta maladie in care acelasi remediu ajuta foarte mult, si anume diabetul.

Boli cardiovasculare cronice - consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decat cardiacii din loturile martor.

Paralizie, Parkinson, Alzheimer - se face in fiecare luna o cura de cate doua saptamani, in care se consuma zilnic 3-4 lingurite de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternica actiune de reintinerire, cu efecte tonice asupra intregului sistem nervos. Acelasi tratament este valabil si in depresie, precum si in tulburarile psihice generate de stres. 

Psoriazis, sclerodermie, afectiuni dermatologice in general - se fac cure de o luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza. Complexul de vitamina B, precum si anti-oxidantii continuti de drojdie sunt de un real ajutor pentru imbunatatirea metabolismului celular la nivelul pielii.

Acneea - se face tratamentul intern descris mai sus, la care se adauga masti obtinute din: 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere lichida. Amestecul se omogenizeaza si apoi se intinde pe ten, unde se lasa vreme de 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta.

Precautii la tratamentul cu drojdie

Cu exceptia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicatii la tratamentul cu drojdie. Uneori, administrarea interna a drojdiei de bere poate da o usoara balonare, caz in care se va administra un carminativ usor, cum ar fi praful de chimen sau de anason, din care se ia cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi.

Drojdia de bere si cancerul

Studiile facute in Occident, mai ales in Germania, au aratat fara dubiu ca asemenea altor remedii naturale, drojdia de bere este foarte utila in tratamentul bolilor tumorale maligne. Mai mult, daca armurariul (prezentat in numarul trecut al revistei) era un excelent antidot pentru efectele adverse ale citostaticelor, drojdia de bere este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie). Iata mai multe elemente in acest sens:



Ciupercile Saccharomyces cerevisiae vazute la microscop

Iradierea are mai putine efecte adverse atunci cand este asociata cu consumul zilnic de drojdie de bere (minimum 6 lingurite pe zi). Aceasta este concluzia unei echipe de medici din Munchen, care a studiat vreme de 15 ani evolutia bolnavilor de cancer, carora li s-a administrat acest produs. La pacientii tratati prin iradiere care au primit simultan drojdie de bere s-a observat o stare de sanatate mult mai buna fata de pacientii tratati numai prin iradieri. Drojdia de bere stimuleaza apetitul, ajuta somnul si peristaltismul intestinal. De asemenea, protejeaza mucoasele - aspect important, mai ales in cancerul de gat si esofag. Efectele negative ale radioterapiei sunt indepartate si in ceea ce priveste manifestarile externe: formarea de ragade cu infectii, deformarea unghiilor si inflamarea lor, hipercheratozele, atrofiile pielii. Profesorul doctor Ries, de la Bayerische Krebsgesellschaft (Asociatia Oncologica Bavareza), a stabilit, in urma studiilor realizate la departamentul de oncologie de la Munchen, ca "Afectarea datorata iradierii a scazut in proportie considerabila, inflamatiile au disparut, la fel si atrofiile pielii, care au fost inlocuite de epiteliu normal. Pana astazi nici una dintre metodele clasice de tratament nu a dat astfel de rezultate benefice ca administrarea de drojdie de bere". Asociatia Oncologica Bavareza mentioneaza in scris, pentru suferinzii de cancer, recomandarea de a utiliza drojdia de bere impotriva acestei boli.

Efectele directe ale tratamentului cu drojdie in boala canceroasa sunt in curs de cercetare, existand indicii serioase ca in cazul majoritatii formelor de cancer, consumul de drojdie de bere determina stagnarea si apoi remisia formatiunilor tumorale maligne. Prof. dr. Gottschalk observa la animalele de experienta tratate cu drojdie de bere faptul ca, in mai putin de trei luni, cancerul de prostata, de piele sau al ficatului era oprit de ingerarea zilnica a acestui produs natural.

Sursa: formula as


19 martie 2012

Drojdia de bere




Ce este drojdia de bere?

Este o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comporta ca niste adevarate uzine de medicamente, ce produc aproape intreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale in forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (in special seleniu). Sute de studii facute in ultimele decenii arata faptul ca substantele secretate de drojdia de bere joaca un rol esential in intretinerea sanatatii si in vindecarea unor boli, de la cele mai usoare la cele mai grave.

Poate cea mai importanta calitate a acestui supliment nutritiv este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B, care, mai ales acum, la sfarsit de iarna si inceput de primavara, afecteaza majoritatea oamenilor. Aceasta, in conditiile in care cele noua vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru functionarea oricarui organ sau sistem din corp. Vitamina B1 este necesara pentru sistemul nervos si cardiovascular, fiind folosita contra bolilor de inima, contra depresiei si a asteniei. Vitamina B2 este esentiala pentru piele, fiind indicata in toate afectiunile dermatologice. Vitamina B3 este implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos, in timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, marind rezistenta la infectii si la stres. Vitaminele B7 si B8 sunt implicate in metabolismul colesterolului si al proteinelor, fiind importante si pentru mentinerea sanatatii si rezistentei parului. Vitamina B9 este un elixir contra anemiei si pentru mentinerea echilibrului hormonal, in timp ce vitamina B12, care actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare, favorizeaza eliminarea unor simptome specifice stresului psihic. In fine, vitamina B15 - ultima descoperita - favorizeaza schimburile de oxigen la nivelul tesuturilor si este un remediu minune contra imbatranirii, contra infertilitatii si a bolilor hepatice. Numai din aceasta scurta enumerare si ne putem da seama de extraordinarele aplicatii terapeutice ale drojdiei de bere. Insa, inainte de a le cunoaste, va trebui sa aflam cate ceva despre modul de administrare a acesteia.

Drojdia proaspata. Este vorba de aparent banalul ingredient pentru cresterea aluatului, care se vinde in magazinele alimentare la calup, avand o culoare bruna si un miros de... bere. Se consuma in combinatie cu miere: la o lingurita de drojdie se adauga doua lingurite de miere de albine, frecandu-se pana cand se obtine o pasta omogena. Doza zilnica pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara. 




Drojdia uscata. O gasim ambalata sub forma de pliculete, fiind in ultima vreme preferata de catre comercianti in fata drojdiei proaspete, care este mult mai greu de conservat si are un termen de valabilitate mai scurt. Inainte de a administra drojdia uscata, asigurati-va ca nu este aditivata sintetic, caz in care nu este recomandata in tratament. Este mai putin activa din punct de vedere terapeutic, dar in lipsa celei proaspete, poate fi folosita si ea cu succes. Mod de administrare: in jumatate de litru de suc de morcovi (obtinut casnic cu ajutorul storcatorului electric) se pun 2 lingurite de praf de drojdie uscata, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea intreaga cantitate de preparat intr-o zi, fractionata in 3 reprize.

Tabletele de drojdie. Le gasim in farmacii si in magazinele naturiste, fiind extracte atomizate de drojdie, conditionate sub forma de comprimate. Sunt de regula foarte eficiente in terapie, fiind obtinute din culturi de drojdie selectionate asa incat sa aiba o concentratie ridicata de vitamine din complexul B si de seleniu. Se administreaza conform prospectului.

O cura cu drojdie dureaza minimum 10 zile si maximum 30 de zile (pentru a nu afecta flora intestinala), urmate de o saptamana de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.

Drojdia de bere in prevenirea bolilor

La copii: administrarea de drojdie de bere este foarte importanta pentru stimularea proceselor de crestere (ajuta la consolidarea oaselor), pentru dezvoltarea psihica si mentala armonioasa. Mai ales copiii bolnaviciosi, anemici, cu o slaba capacitate de concentrare sau cu un grad ridicat de nervozitate ar trebui sa consume drojdie de bere. Doza pentru copiii intre 4 si 8 ani este, de regula, o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii intre 8 si 14 ani este o jumatate din doza pentru adulti.

La adolescenti: vitaminele si aminoacizii din drojdie ajuta la reglarea proceselor hormonale, impiedicand aparitia unor fenomene neplacute la nivel fizic, cum ar: maturizarea intarziata a organelor genitale, aparitia eruptiilor puternice de acnee, hirsutismul la fete. De asemenea, curele cu drojdie de bere (se administreaza in aceleasi doze ca la adulti) de 10 zile pe luna ajuta la dezvoltarea intelectului si la tinerea sub control a fenomenelor din sfera emotionala.

La adulti: acest produs natural este un excelent sustinator de efort, care ajuta la imbunatatirea performantelor fizice si intelectuale. Un alt element important este faptul ca drojdia de bere este un excelent remediu antistres, diminuand efectele nefaste ale acestuia asupra corpului si asupra psihicului.

La persoanele de varsta a treia: drojdia de bere, prin continutul sau de vitamine, aminoacizi si oligoelemente, este un excelent medicament pentru prelungirea tineretii biologice. La schimbarea anotimpurilor este utila o cura de 3 saptamani cu acest produs natural, care impiedica aparitia bolilor degenerative, sustine activitatea hormonala, mentine sanatatea sistemului nervos si a celui cardiac.

Sursa: formula as

16 martie 2012

Operatiile estetice


Chirurgia estetica ajuta cu adevarat in efortul de a parea mai tineri? Practica liftingului sau ridicarea pleoapelor, procedurile de intinerire a pielii ridica moralul persoanelor in cauza? 


Foarte multe vedete apeleaza la operati estetice de infrumusetare. Cat sunt tinere arata bine, dar cu varsta fata lor arata chinuita. Atunci recurg la alte operatii si intra intr-un cerc vicios din care nu mai pot iesi, dupa cum o sa vedeti in filmuletul de mai jos, care pe mine m-a ingrozit. Oare de ce sunt oameni care le place sa se automutileze ?


15 martie 2012

Porumbelul care a salvat patru vieți în timpul celui de-al doilea război mondial




În urmă cu 70 de ani, un porumbel călător a primit, pentru actul său eroic, echivalentul pentru animale al Crucii Victoria, anume Medalia Dickin. Pasărea avea să fie prima din multe animale onorate de societatea veterinară caritabilă PDSA în timpul celui de-al doilea război mondial.

Pe 23 februarie 1942, un bombardier britanic s-a prăbușit în Marea Nordului. Echipajul aflat la bordul aeronavei se întorcea dintr-o misiune în Norvegia când avionul a fost lovit de focul inamic și s-a prăbușit în mare la mai bine de 160 de kilometri distanță de Anglia.

În apele înghețate ale Mării Nordului, neavând cum să transmită prin radio coordonatele geografice, cei patru bărbați riscau să moară în scurtă vreme. Dar înainte de prăbușirea avionului, echipajul a reușit să salveze arma lor secretă: un porumbel călător. Pasărea, pe nume Winkie, a fost eliberată în speranța că va putea zbura până acasă, în Broughty Ferry, în apropiere de Dundee, pentru a-i alerta pe cei de la baza militară de situația echipajului.

În timpul celui de-al doilea război mondial, porumbeii călători erau pasageri obișnuiți ai bombardierelor Royal Air Force tocmai pentru a putea fi folosiți în asemenea situații. În epoca dinaintea GPS-lui, salvarea echipajelor rătăcite era mult mai puțin probabilă, astfel că porumbeii călători erau practic ultima speranță în cazul unui accident.

Winkie a ajuns în cele din urmă acasă, după ce a zburat pe o distanță de aproape 200 de kilometri. Porumbelul, extenuat și acoperit de ulei, a fost descoperit de proprietarul său, George Ross, care a informat imediat autoritățile RAF. Porumbelul nu transporta nici un mesaj, dar experții din cadrul RAF au putut stabili poziția avionului prăbușit analizând diferența de timp dintre momentul pierderii legăturii cu echipajul și sosirea porumbelului, luând în calcul și impactul direcției vântului și al uleiului de pe penele păsării asupra vitezei sale de zbor.

Pe Medalia Dickin stă inscripționat mesajul „We also serve”.

Grație porumbelului, echipa de căutare i-a găsit pe cei patru bărbați în aceeași zi. Elaine Pendlebury, de la PDSA, a declarat că porumbelul călător a fost eliberat când echipajul și-a dat seama că nu aveau nicio altă opțiune.

Winkie a fost invitatul de onoare la baza aeriană, unde s-a ținut o cină în onoarea sa. Un an mai târziu, porumbelul a devenit primul animal care a primit Medalia Dickin (numită în cinstea fondatorului PDSA, Maria Dickin) pentru „transmiterea unui mesaj în ciuda unor dificultăți excepționale.” De atunci, peste 60 de animale au primit această medalie, inclusiv 18 câini, 3 cai și o pisică. Însă porumbeii se află în topul listei, primind 32 de medalii între 1942 și 1949.

Un reprezentant PDSA a declarat pentru BBC că „astăzi, nouă – având telefoane mobile, emailuri și alte lucruri de genul acesta – ne e foarte greu să ne imaginăm cum funcționa comunicarea în anii '40 în timpul războiului. Era foarte dificil, iar porumbeii au salvat cu siguranță foarte multe vieți zburând în condiții dificile.”

Un asemenea porumbel american, pe numele său GI Joe, a salvat peste 1000 de vieți când a transmis un mesaj despre un sat ce urma să fie bombardat de Aliați, dar care fusese deja recâștigat de forțele britanice. Altul – Mary din Exeter – era folosit pentru trimiterea de mesaje secrete și a trebuit să suporte 22 de copci după ce a fost rănit în cursul misiunilor.

Sursa: historia.ro

13 martie 2012

Retete pentru regimul Oshawa



Intr-o postare anterioara v-am spus despre regimul Oshawa. În afară de reţetele cunoscute cu grâu, orez, hrişcă sau mei fierte în apă cu sare, vă mai prezint în continuare o serie de reţete mai elaborate care vă vor face mai facilă abordarea acestui regim.




1.Grâu, hrişcă sau mei copt
Se spală foarte bine grâul şi se pune în tigaie cu sare, în strat subţire, atât cât să o acopere. Se pune pe foc puternic şi se amestecă în continuu cu o lingură de lemn. Este foarte important ca focul să fie puternic, pentru ca bobul să devină crocant şi nu tare. Se coace până când boabele de grâu plesnesc toate şi îşi schimbă uşor culoarea. Se verifică dacă grâul a devenit crocant şi uşor de mestecat. Trebuie să aveţi grijă să îl luaţi de pe foc înainte de a se arde, deoarece începe foarte rapid să se închidă la culoare după ce s-a evaporat apa din boabele de grâu.

Pentru hrişcă sau mei se procedează analog, cu precizarea că acestea trebuiesc coapte fără a fi fost umezite în prealabil. În schimb, se adaugă sarea umezită pentru ca aceasta să adere la boabele de hrişcă sau mei.

2.Turtiţe din grâu 
Se macină fin grâul (cu ajutorul unei râşniţe mecanice sau electrice), până devine făină. Se face o cocă din apă, sare şi făină de grâu complet, care trebuie să fie elastică, nici prea moale, nici prea tare. Se lasă cca. 2 ore să stea, până ce glutenul din făină face priză, după care se fac turtiţe care se coc fie în tigaie, fără ulei, la foc mic, fie în cuptor (care a fost încins din timp), iar tava în care se pun turtiţele sau covrigeii trebuie să fie şi ea fierbinte.
Dacă se coc în tigaie, se recomandă ca turtiţele să fie cât mai subţiri. La cuptor se pot face covrigi, batoane sau orice alte forme. Se procedează analog în cazul turtiţelor din hrişcă. Se recomandă să se facă turtiţe din făină de grâu amestecată cu făină de hrişcă sau/şi cu făină de mei, făina de grâu fiind în proporţia cea mai mare.

3.Supă de orez cu găluşte de grâu 
Dintr-o cantitate mică de făină de grâu integral, apă şi sare se face o cocă moale (mai moale decât cea pentru turtiţe) şi se lasă să stea 15-25 de minute.
Din aceasta se fac găluştele, de mărime cât o nucă, şi se pun în apă clocotită cu sare. Se fierb circa 10 minute, după care se adaugă orez sau făină de orez. Se mai fierbe vreo 10-15 minute, amestecând des dacă am pus făină de orez pentru a nu se lipi. În loc de orez se poate folosi şi hrişcă.



4.Supă de tăiţei de hrişcă
Se prepară din făină de hrişcă măcinată fin, sare şi apă un aluat tare, care apoi se întinde cu făcăleţul pe o masă presărată cu făină. Se rulează apoi foaia obţinută şi se taie felii subţiri. Din aceste felii, când se desfac, se obţin tăiţei care se pun într-o sită şi se scutură de făină. Se mai ţin un sfert de oră să se usuce, apoi se fierb în apă clocotită cu sare timp de 10-15 minute. Opţional se poate adăuga şi o mână de orez pentru a „îmbogăţi” supa.

5.Terci de grâu şi orez
Se pune apă cu sare la fiert. Când clocoteşte, se toarnă, în ploaie, făină din grâu integral şi făină de orez, până se obţine o consistenţă de mămăligă moale. Atenţie! Şi grâul şi orezul se umflă la fiert, astfel încât va trebui să lăsaţi compoziţia mai moale şi să nu puneţi prea multă făină. Se fierbe circa 20-30 de minute, amestecând din când în când. Se poate realiza şi numai din făină de grâu sau numai din făină de orez. De asemenea, se poate realiza şi terci din făină de mei sau amestecat cu făină de grâu sau orez.

6.Terci de hrişcă
Este o mâncare foarte sănătoasă şi delicioasă, care poate fi consumată des în acest regim. Se prepară din făină de hrişcă măcinată peste care se toarnă apă clocotită şi sare. Se amestecă, obţinându-se o compoziţie moale care se lasă la umflat 15-20 de minute. Se observă apoi că făina de hrişcă a absorbit toată apa şi terciul a devenit consistent, fiind foarte gustos şi hrănitor.



7.Cremă de orez
Se prăjeşte moderat orezul până ce devine rumen. Se macină şi se adaugă la făina rezultată trei pahare de apă la patru linguri de făină astfel obţinută. Se fierbe totul aproximativ 25 de minute, adăugând apă dacă mai este necesar. Se sărează în final după gust.

Se mai pot consuma şi următoarele combinaţii:
- orez fiert împreună cu făină de grâu, hrişcă sau mei coapte;
- grâu fiert împreună cu făină de orez copt;
- hrişcă fiartă împreună cu făină de grâu copt;
- hrişcă înmuiată în apă rece cu sare timp de minim 1 oră.


11 martie 2012

Roviniete


Vreau sa va spun o intamplare de la servici. Anul trecut pe vremea aceasta eu si colega mea am uitat sa facem rovieniete la doua masini, care expirau in ziua cu pricina. Nu era mare problema daca masinile in ziua urmatoare nu trebuiau sa plece, una la incarcat de var la 60 de km, iar cealalta la lucrarile pe care le aveam. Am uitat sa precizez ca firma la care lucrez se ocupa cu constructiile. M-am dus repede la Posta, unde mergeam de obicei, dar acolo mi s-a spus ca doar cand le intra banii in cont pot sa-mi elibereze rovinietele. Problema era ca nu aveam bani lichizi cu care sa facem plata, iar plata prin banca dura cel putin doua zile.

Eram disperate si nu stiam ce sa facem. Fiind in secolul tehnologiei, am inceput sa cautam pe internet rezolvarea problemei noastre. In cateva secunde am dat de un site de unde puteam sa comandam rovignete on-line. Nu ne-a venit sa credem ce simplu a decurs totul si cate probleme ne-am facut initial. Am facut comanda on-line, am primit o factura proforma pe e-mail, ne-am dus si am achitat-o cu ordin de plata la banca, iar OP confirmat l-am scanat si l-am trimis pe e-mail, de unde am primit confirmarea de achizitie a rovinietelor in cateva minute. Binenteles ca plata se poate face in mai multe moduri, dar in cazul nostru a fost singura solutie.

Pentru cei care nu se descurca, primesc asistenta telefonica, dar nu este cazul pentru ca site-ul este foarte bine organizat incat si un copil ar putea sa comande o rovigneta, iar daca va faceti cont la ei primiti si o atentionare de expirare a rovinietei.

Peste multe intamplari am trecut la servici, dar toate s-au terminat cu bine, pentru ca Dumnezeu ne-a ajutat sa ducem la bun sfarsit orice sarcina. Am o meserie care imi cere o mare responsabilitate si fara ajutorul lui Dumnezeu nu as putea sa fac fata. Daca avem credinta putem sa razbim in toate.

Mai multe gasiti aici: roviniete.ro

07 martie 2012

8 Martie




Fie ca toate impinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni..si fie ca primavara iubirii sa va inunde sufletul cu bucurie si cu parfumul tuturor florilor sale.

Va doresc un 8 Martie cat mai frumos.

Mama, stiu ca-mi citesti blogul, asa ca-ti spun La multi ani si te iubesc !

Regimul Oshawa




Regimul Oshawa este adoptat periodic de mulţi yoghini pentru efectele sale de purificare. Ceea ce noi numim „regimul Oshawa” este de fapt cel mai sever (al şaptelea) dintre regimurile alimentare propuse în scop terapeutic de celebrul medic japonez George Oshawa. Această veritabilă cură purificatoare presupune ca, timp de 10 zile, să consumăm numai grâu, orez, mei şi hrişcă (adică numai cereale yang). Pentru cei care ţin acum acest regim, înainte de sărbătorile de iarnă, oferim câteva reţete inedite numai cu cereale yang. Pentru cei care nu sunt deloc familiarizaţi cu acest regim, începem cu câteva elemente introductive.

Regimul nr.7 al dr. George Oshawa din Japonia este un regim alimentar sever, dar totodată foarte eficient în eliminarea a aproape tuturor bolilor produse de excesul de energie YIN, inclusiv CANCERUL, şi permite totodată o echilibrare gradată a fiinţei din punct de vedere energetic (YIN-YANG).

Regimul prevede ca pe o durată de 10 zile să se consume exclusiv cereale yang: grâu, orez, hrişcă şi mei în orice combinaţie sau proporţie dorim, fierte sau coapte, singurul ingredient admis fiind sarea. Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (în grupe de câte 10 zile) cu o pauză de trei până la 5 zile între două astfel de grupe, timp în care se pot consuma şi alte alimente, de preferinţă tot YANG, până când se obţine efectul dorit, adică eliminarea definitivă a bolii sau a dezechilibrului cu care ne confruntăm.

Efectele regimului Oshawa

Pe lângă faptul că înlătură aproape orice boală, acţiunea acestui regim este extrem de purificatoare; traseele subtile energetice din corpul uman (NADI-urile) sunt curăţate de multe impurităţi care îngreunează circulaţia energiei subtile prin corp. Această purificare generală are drept efect imediat o limpezime şi o claritate considerabilă a minţii; digestia devine mai bună, secreţiile hormonale sunt reglate. Ochii devin strălucitori, iar tenul devine curat şi luminos; fiinţa simte o inexplicabilă forţă şi poftă de viaţă, străine ei până atunci.

Este posibil ca la începutul realizării acestui regim să apară, la unii oameni, reacţii fiziologice neplăcute, uneori chiar violente, datorate în special unei purificări intensive şi unei dezintoxicări masive a corpului. Continuând însă cu tenacitate acest regim, aspectele neplăcute vor dispărea destul de repede, ele cedând locul unei cu totul alte condiţii fizice, psihice, mentale şi chiar unui metabolism diferit, mult îmbunătăţit. Chiar şi cei sănătoşi ar trebui să recurgă la cel puţin două astfel de regimuri Oshawa (de câte 10 zile) pe an, pentru o reîmprospătare şi o purificare generală a organismului.

La acest regim nu trebuie să se consume decât: grâu, orez, hrişcă şi mei şi absolut nimic altceva! Ca lichid, trebuie să se consume doar apă, de preferinţă cât mai pură. Într-o alta postare o sa va prezint si retete pentru acest regim.


01 martie 2012

Inelul



Nu am dat mare importanta inelului de logodna, pana nu m-am casatorit. Inelul de logodna este de o mare insemnatate pentru o femeie, reprezinta o trecere de la statutul de fata la statutul de femeie maritata. Atunci cand primeste un inel de logodna, femeia primeste de fapt o promisiune de viata implinita.
Din nefericire unii dintre barbati considera lipsita de importanta daruirea unui inel de logodna. Daca doresc sa aiba parte de o casnicie fericita, ar trebui sa tina cont de faptul ca femeile considera ca prin inelul de logodna daruit, barbatul da dovada de atentie si iubire fata de persoana iubita si credeti-ma ce spun pentru ca eu nu am primit un inel de logodna si cunosc diferenta. De altfel, sfatul meu pentru fete este sa nu accepte o propunere de casatorie daca nu este implicat si un inel.



La fel de importante intr-o relatie sunt si verighetele. In timpul ceremoniei religioase are loc schimbul de verighete, care reprezinta legatura sacra, eterna, spirituala dintre un barbat si o femeie. Momentul punerii verighetelor este unul unic, atat prin importanta momentului cat si prin simbolul lor care este: iubirea nu are nici inceput, nici sfarsit. O veche traditie egipteana spune ca prin degetul inelar stang trece " Vena Amoris ", adica vena iubirii care duce direct la inima.

diamante.ro
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare