19 octombrie 2012

Alcoolul



Alcoolul este un drog care in timp poate creea dependenta. Cei care spun ca nu se intampla asa se inseala. In timp, fara sa-ti dai seama, alcoolul iti poate crea dependenta. Consumat in cantitati mari, este foarte daunator organismului uman caruia ii cauzeaza multe efecte negative care duc la boli precum: hepatita, ciroza, marirea in greutate a ficatului, inflamarea ficatului sau cancer la ficat. Alcoolul mai poate cauza: atacuri de cord, boli de inima, gastrita, ulcer digestiv, cancer intestinal sau cresterea presiunii sangelui. Persoanele care consuma alcool în cantitati prea mari au sanse mai mari decât altele sa sufere de anxietate, paranoia sau depresie.

Alcoolul incetineste functionarea celulelor si a organelor, pana cand acestea isi desfasoara activitatea cu mult mai putina eficienta. Mersul impleticit si cazaturile sunt alte cauze ale consumului de alcool. O persoana care consuma prea mult alcool poate adormi sau poate intra in coma.

Consumat in cantitati mari, alcoolul iti da curaj, iti schimba caracterul (dispar inhibitiile) si faci lucruri pe care in mod normal nu le faceai. Se poate intampla ca fara sa-ti dai seama sa faci lucruri pe care apoi le vei regreta o perioada sau … poate o viata intreaga. Si asta din cauza ca alcoolul afecteaza creierul, ceea ce duce la pierderea echilibrului psihic, la dificultati de gandire.

Boli cauzate de alcool

Marirea in greutate a ficatului. Poate apara la persoanele care consuma zilnic o cantitate mai mare de 30 ml alcool.

Hepatita alcoolica. Excesul de alcool este una din cauzele aparitiei hepatitei cronice (inflamarea ficatului). De obicei apare la persoanele care consuma zilnic bauturi alcoolice. Simptomele aparitiei acestei boli sunt: aparitia de icter, confuzie mentala sau aparitia ascitei. Hepatita cauzata de alcool poate fi vindecata daca este descoperita la timp si daca cel care o are nu va mai consuma deloc alcool. Boala apare foarte frecvent la alcoolicii care au deja ciroza.

Ciroza. Este cea mai grava boala pe care o poate produce consumul de alcool. Apare din cauza consumului excesiv de alcool. Celulele ficatului incep sa moara si se poate ajunge la pierderea ficatului in cazurile cele mai grave. Unele tipuri de ciroze pot fi tratate. Pe langa tratamentul medicamentos, pacientului i se recomanda diferite diete dar si i se interzice cu desavarsire consumul de alcool.

Alte efecte ale consmului de alcool

Efecte psihologice: dificultati de dormire, anxietate, agitatie, depresii, confuzie, panica si poate duce chiar la sinucidere.

Efecte sociale: pierderea prietenilor, dificultati familiare, divort, neglijarea copiilor, probleme la locul de munca, pierderea locului de munca, probleme financiare. Alcoolul poate duce insa si la lucruri extrem de grave precum accidente de masini sau crime.

Cine bea cel putin sapte halbe de bere pe saptamana i se va micsora creierul
, au descoperit niste cercetatori de la Colegiul Wellesley din Massachusetts. Studiul citat de "Libertatea" de sambata avertizeaza ca micsorarea dimensiunii creierului este direct proportionala cu cantitatea de alcool consumata, iar femeile sunt mult mai vulnerabile decat barbatii.

Studiul a comparat preferintele in materie de alcool si tomografiile creierelor a 1.839 de persoane de varsta medie. O parte din voluntari erau abstinenti, iar ceilalti au fost clasificati in mai multe grupuri, in functie de cantitatea de alcool consumata saptamanal.

In urma studierii tomografiilor, specialistii au remarcat faptul ca abstinentii aveau creierele cele mai mari in timp ce bautorii inveterati, care consumau peste 14 pahare cu bautura pe saptamana, aveau creierele cele mai mici.

Diferenta dintre cele doua categorii a fost, in medie, de 1,6%. In timpul unui proces normal de imbatranire, moartea celulelor cerebrale duce la micsorarea creierului, in medie cu 0,19% pe an. Studiul nu a analizat daca efectele asupra creierului sunt permanente.

Studii anterioare au demonstrat ca distrugerea celulelor creierului in urma consumului de alcool duce la pierderi de memorie, confuzie si probleme de coordonare. Micsorarea creierului poate provoca aparitia crizelor de epilepsie, in timp ce alcoolismul poate duce la dementa.

Alcoolismul este de două ori mai periculos pentru femei decât pentru bărbați, arată un nou studiu realizat în Germania, potrivit: myhealthnewsdaily.com

Studiul a descoperit că femeile dependente de alcool prezentau un risc de deces de până la de cinci ori mai mare de a muri în intervalul de 14 ani luat în calcul de cercetători decât restul femeilor. În ceea ce-i privește pe bărbații alcoolici, rata decesului în rândul lor s-a dovedit a fi de două ori mai mare decât în cazul bărbaților care nu se confruntau cu această dependență.

Pe de altă parte, studiul a descoperit că persoanele alcoolice care urmau tratamente medicale sau programe de deztoxificare nu aveau șanse mai mari de a supraviețui decât cei care nu se tratau.

„Deocamdată, tratamentele aplicate nu reușesc să crească perioada de supraviețuire”, a declarat Ulrich John, autorul studiului și epidemiolog la Școala de Medicină de la Universitatea Greifswald.

Anterior, cele mai multe studii despre rata mortalității în rândul alcoolicilor se concentrau pe pacienți aflați sub tratament, însă noua cercetare s-a desfășurat pe o populație de 4.070 de persoane din nordul Germaniei din care numai o parte suferea de alcoolism.

Cercetătorii i-au intervievat pe participanții la studiu, punându-le întrebări despre consumul de alcool. Pe baza răspunsurilor lor și a criteriilor care definesc alcoolismul, 153 dintre participanți au fost definiți drept alcoolici. După 14 ani, oamenii de știință au reluat legătura cu participanții la studiu și au descoperit că o cincime dintre persoanele alcoolice muriseră: șapte dintre cele 30 de femei și 21 dintre cei 119 bărbați. 

Sursa: 1, 2, 3
 

5 comentarii:

  1. Do you haѵe any vidеo of that? I'd love to find out some additional information.
    Feel free to visit my page : swobb shop

    RăspundețiȘtergere
  2. Boala grea cu alcoolul asta! La fel ca si cu comentariile tip spam. :))

    RăspundețiȘtergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare