05 septembrie 2012

Amigdalina - vitamina B17



Cancerul si-ar putea gasi leacul in consumarea unor alimente care contin amigdalina. Vitamina B17 nu doar ca previne aparitia bolii, ci chiar ajuta la tratarea pacientilor suferinzi. Cu toate acestea, industria farmaceutica, direct interesata sa-si vanda produsele, continua sa nege calitatile vindecatoare ale amigdalinei. Un documentar realizat in urma cu aproape 40 ani prezinta o ipoteza uimitoare, potrivit careia cancerul ar putea fi tratat extrem de usor, cu ajutorul vitaminei B17. Conform dezvaluirilor prezentate in material, crunta boala, pe care nimeni si nimic nu reuseste sa o combata de zeci de ani, nu ar reprezenta decat “ o boala a deficientei “, ce apare la persoanele al caror organism sufera de o lipsa a amigdalinei. Desi o asemenea descoperire ar duce la salvarea a milioane de vieti annual, realizatorii filmului sustin ca asociatiile medicale si companiile farmaceutice tin secret acest lucru si resping cu orice pret promovarea acestui leac, care le-ar atrage, practic, falimentul. Pentru a dovedi aceasta ipoteza, documentarul realizat de catre americanul G. Edward Griffin, in 1974 prezinta mai multe cazuri de persoane bolnave de cancer care s-au vindecat dupa ce au urmat un tratament cu amigdalina, precum si marturii ale unor medici care au folosit aceasta metoda pentru tratarea bolnavilor.

Companiile farmaceutice au blocat “elixirul”

Institutiile medicale si farmaceutice au numit filmul drept frauda si o sarlatanie, dar, in ciuda acestui fapt, medicii au continuat sa utilizeze noul “elixir”, dovedind utilitatea medicamentului. S-a trecut imediat la intimidarea curantilor, s-au confiscat filme si carti ce promovau noul leac si chiar au fost arestate persoanele care organizau manifestatii publice pentru promovarea miraculosului medicament. Acest tip de medicament a fost astfel abandonat de catre majoritatea medicilor. Cu toate acestea, desi in multe locuri este considerata o metoda neconventionala, vindecarea cancerului cu vitamina B17 este posibila in prezent in clinici din tari precum Marea Britanie, Germania, Mexic sau Elvetia.

Descoperire veche de 5000 de ani

Potrivit documentarului, cancerul apare la persoanele cu deficit de amigdalina (vitamina B17), fiind asemanator, din acest punct de vedere, bolilor precum scorbutul (deficit de vitamina C) sau pellagra (deficit de vitamina B3). Vitamina B17 este o vitamina mai putin cunoscuta la ora actuala, insa ea a fost descoperita cu mai bine de 5000 de ani in urma, fiind folosita de catre egipteni si de catre locuitorii Chinei Antice, care au numit-o amigdalina, deoarece era extrasa din migdale amare. Elixirurile facute pe baza amigdalinei erau consumate in special pentru mentinerea sanatatii, fiind cunoscute efectele detoxifiante ale acesteia. Amigdalina a fost folosita ulterior de greci si romani in scopuri terapeutice, iar in zilele noastre, unele triburi de indieni isi prepara diverse bauturi din samburi de fructe care contin amigdalina. Ca structura chimica, vitamina B17 este o combinatie a doua molecule de glucoza, una de benzaldehida si una de acid cianhidric, iar in retetele medicale amigdalina e cunoscuta sub denumirea de nitrilozida. Vitamina poate fi folosita si in scop terapeutic, nu doar profilactic.

Cum poate ajuta vitamina B17 ?

Potrivit medicilor, carenta de vitamina B17 poate cauza depresie si insomnie, anorexie, oboseala si uscarea pielii. De asemenea excesul de vitamina B17 poate duce la intoxicatii. Astfel, se recomanda folosirea acesteia in doze optime, de 50-100 de mg pe zi in cazul copiilor, 50-200 mg pentru adulti si intre 1 si 2 grame zilnic in cazul bolnavilor de cancer. In natura, vitamina B17 se gaseste in samburii de caise, cirese, migdale, piersici, prune, in semintele merelor, perelor si gutuilor, in legume precum mazarea, fasolea, conopida, varza, broccoli, spanac, ceapa sau vinete. De asemenea, vitamina mai poate fi gasita in stare naturala in cereale, in scoarta de malin sau in frunze de gutui, prun, cais, cires, visin sau piersic. Samburii de caise contin cea mai mare cantitate de amigdalina. Doza recomandata este de doar 8-9 samburi pe zi, in cure de 21 de zile, deoarece in cantitate mai mare pot deveni toxici pentru organism. Pe de alta parte, consumul de antibiotice, alcolul si cafeaua, reduc foarte mult actiunile amigdalinei in organism.

4 comentarii:

  1. Buna ziua
    Este un importator care comercializeaza produsul pe piata romaneasca?Astept raspuns pe email:m.corneliu_lucian@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pe mine m-ar interesa f mult...
    Si as vrea sa stiu daca cineva a obtinut rezultate cu b17
    adrianmarginean28@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit ca s-au obtinut rezultate, dar nu pot sa spun nimic concret.

      Ștergere
  3. Buna, am gasit samburi de caisa raw cu continut ridicat de vitamina B17 aici: http://enzimatic.ro/B17%20Samburi%20de%20Caisa%20Raw%20(Amari)%20Boga%C8%9Bi%20%C3%AEn%20Vitamina%20B17%20(Raw%20Apricot%20Kernels)

    RăspundețiȘtergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare