07 august 2012

Frumusețe prin tratamente naturiste




Acum cateva sute de ani, singurele metode de infrumusetare erau cele naturiste. In prezent, varietatea poduselor cosmetice sintetice si a tehnicilor de infrumusetare este cu adevarat impresionanta, rezultatele fiind adesea pe masura. Dar, cu toate acestea, numeroase persoane isi indreapta atentia asupra naturii si asupra efectelor benefice pe care le au produsele naturale pentru frumusete si sanatate.

Va prezint cateva dintre mastile cosmetice naturale in functie de tipul tenului:

Masca hidratanta cu miere si lapte 
Se amesteca 2 linguri de miere si 2 linguri de lapte si se intinde amestecul pe fata si pe gat. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi se clateste cu apa calduta. 

Masca hidratanta cu portocala 
Foloseste 2 lingurite de zeama de portocala, o lingurita de miere, o lingurita de lapte praf si o fiola de vitamina E. Omogenizeaza si aplica masca obtinuta, pentru un efect de suplete si vitaminizare. 

Masca hidratanta cu banana 
Foloseste un sfert de banana, un ou (galbenus pentru tenurile uscate si albus pentru tenurile grase), o lingurita cu miere si caimac de lapte. Aceasta masca are efect de revitalizare si este potrivita pentru tenurile afectate de anotimpul rece. 

Masca hidratanta cu morcov 
Morcovul este bogat in vitamina A si ajuta la refacerea epidermei. Aceasta masca revitalizeaza tenul, il tonifica, inmoaie si catifeleaza pielea. Trebuie dat prin razatoare un morcov si stors printr-un tifon, apoi se sterge fata cu acesta. Este folositor pentru tenuri obosite, lipsite de prospetime. Morcovul mai poate fi amestecat cu caimac de lapte, smantana sau drojdie de bere. 

Masca antirid pentru toate tipurile de ten 
Se spala cateva frunze de salata si se usuca, apoi se tin 5 minute in ulei de masline clocotit. Se aplica pe fata cat sunt caldute. Timp de actionare: 15 minute. Clateste cu apa calda si usuca pielea prin tamponare cu un servet uscat. 

Masca tonifianta pentru toate tipurile de ten 
Amesteca o lingura miere, un albus de ou, o lingura de glicerina si o cana de faina pana se formeza o pasta. Aplica pe gat si pe fata, asteapta 10 minute, apoi clateste cu apa calduta. 

Masca tonifianta pentru ten normal 
Se toaca marunt un castravete mic si se combina cu o jumatate de pahar cu iaurt proaspat. Aplica pasta rezultata pe fata pentru 5-10 minute si indeparteaz-o cu apa din abundenta. 

Masca de mar pentru reducerea porilor 
Aceasta masca are un rol important in reducerea porilor, infrumuseteaza pielea si inlatura impuritatile. Se rade o jumatate de mar, dupa ce s-au inlaturat semintele, se combina cu o lingura de miere, se intinde pe fata si se lasa sa actioneze 20 de minute. 

Masca se va aplica pe toata suprafata fetei, exceptand ochii si buzele. Se evita miscarea fetei dupa aplicarea mastii. De asemenea, evita folosirea produselor cosmetice sau de machiaj timp de 2-3 ore dupa indepartarea mastii. Mastile trebuie folosite o data pe saptamana sau pe luna, in functie de nevoile tenului tau.

Sursa: eva.ro


  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Postări populare