09 mai 2012

Medicamentele nu sunt bomboane


Un studiu efectuat in luna martie a anului 2012 ne spune ca mai mult de jumatate dintre parintii intervievati au administrat medicamente copiilor fara a merge in prealabil la un consult medical si fara a constientiza pe deplin riscurile la care ii supun pe cei mici.

Cei mai multi oameni apeleaza la cunostinte, vecini, internet pentru a se trata de diferite boli, evitand pe cat posibil mersul la doctor. Trebuie sa tii cont atat de celelalte afectiuni pe care le ai, cat si de posibilele alergii la o serie de produse farmaceutice, pentru ca nu sunt doi oameni la fel. Deci pastilele pe care le ia vecinul tau sau cineva de pe forum s-ar putea ca pentru tine sa nu fie indicate, ori sa nu aiba efect, ori sa iti faca mai mult rau.

Daca nu te poti duce la medic din diverse motive, in caz de urgenta se poate cere sfatul farmacistului, dar acest lucru nu trebuie sa devina o obisnuinta pentru ca doar medicul personal stie antecedentele tale. Automedicatia dauneaza grav sanatatii si chiar pune viata in primejdie.

Nu administrati medicamente copiilor fara a merge la un consult medical – acesta este mesajul nostru, la care va puteti gandi de fiecare data cand cel mic se imbolnaveste.

Important: Aceasta campanie este de tip pro-bono, in cadrul careia bloggerii participanti nu vor primi vreun premiu, ci vor contribui benevol la promovarea ideii campaniei. Participati la aceasta campanie si contribuiti la o tara mai sanatoasa!

Scopul acestei campanii este de a da un semnal de alarma parintilor care dau medicamente copiilor fara a consulta medicul.

Daca vrei sa transmiti si tu mai departe acest mesaj, gasesti mai multe informatii pe blogatu.ro  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare