18 februarie 2012

Soia

Imi plac zilele friguroase de iarna ... daca nu trebuie sa plec de acasa. Astazi a fost o astfel de zi. Sa nu credeti ca am stat degeaba. Mi-am facut lapte de soia inspirata de blogurile: reteteculinare.roiulia4alfred.blogspot.com



Dupa ce am terminat cu laptele, am constatat ca mi-a ramas pasta de soia si asa am gasit pe blog-ul: diyro o reteta de pateu din soia, care a iesit foarte buna. Am si pus-o in caserola la frigider pentru maine dimineata. 




Dar mi-a mai ramas material si am facut niste biscuiti deliciosi. Am cautat pe internet, dar nu am gasit nici o reteta care sa-mi traga cu ochiu; asa ca am inventat una, dupa o reteta de-a mamei, cu ceva modificari:
    1 pahar zahar,
    1 pahar ulei,
    1 pahar lapte soia ( apa, lapte ),
    3 linguri pasta de soia (ramasa de la lapte ),
    2 linguri nuca macinata,
    1 praf de copt,
    1 sau 2 oua (pentru cine consuma oua),
     faina cat cuprinde.
Se framanta aluatul, se intinde si se taie cu paharul sau cu forme; se da la cuptor la foc potrivit, chiar si mai tare. Aveti grija ca se coc destul de repede.


Si m-am pus pe mancat impreuna cu sotul meu.



Si am mai facut.


Au fost bune. Daca nu credeti...priviti, nu a mai ramas nimic.


Si tot mi-a mai ramas pasta de soia, dar am pus-o la frigider pentru alta zi. Cred ca am sa fac chiftele din ea sau cine stie ce retete mai gasesc. Asa mi-am petrecut ziua de astazi.

Un comentariu:

  1. Multumesc pentru oferta, dar nu am pe blogul meu deloc postari cu retete; aceasta a fost o exceptie.
    Multumesc oricum, o zi buna.

    RăspundețiȘtergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare