28 decembrie 2011

Miere, usturoi si otet de mere



Vreau sa va prezint o reteta simpla, foarte eficienta pentru tot felul de boli. Aveti nevoie de o ceasca de otet de mere, o ceasca de miere si 9 catei de usturoi taiati in bucatete ( eu pun mai mult usturoi ). Le introduceti intr-un borcan sau sticla ( din sticla, nu plastic ) si le amestecati bine. Acoperiti borcanul sau sticla si o puneti in frigider, la rece, timp de cel putin 5 zile. In cursul acestor zile mai agitati din cand in cand continutul. 
Dupa cele 5 zile strecurati print-o sita si amestecul obtinut il pastrati tot in frigider. Doza obisnuita este de 2 linguri dizolvate intr-un pahar cu apa sau suc de fructe proaspat, consumate inainte de micul dejun. Daca sunt necesare doua doze, a doua se ia seara. Pentru tratarea diferitelor boli, se procedeaza dupa cum urmeaza:
  • Artrita - se amesteca o lingurita intr-o cana cu apa calda, pe care o beti inainte de culcare;
  • Astm bronsic - o lingurita dimineata pe stomacul gol va va ajuta sa respirati mai usor;
  • Acnee - tamponati cu potiunea de baza zona afectata in fiecare seara;
  • Cancer - cand preparati potiunea dublati numarul cateilor de usturoi si luati doua linguri de trei ori pe zi;
  • Scaderea colesterolului - amestecati o lingura intr-o cana cu apa fierbinte si beti-o inainte de masa de trei ori pe zi.
  • Hipertensiune arteriala - amestecati doua cesti de apa, 16 catei de usturoi, doua linguri otet de mere si trei linguri de miere. Fierbeti amestecul rezultat la foc mic timp de 30 minute. Raciti amestecul si luati trei linguri de trei ori pe zi;
  • Boli de inima - folositi reteta de la hipertensiune arteriala si luati o jumatate de ceasca de trei ori pe zi;
  • Impotenta - fierbeti o ceasca de otet de mere cu 7-10 catei de usturoi si o lingura de miere timp de 5 minute. Raciti amestecul si betil ca pe ceai.
  • Balonari si indigesti - puneti doua linguri din amestecul de baza intr-o ceasca cu apa si incalziti-o la aceeasi temperatura ca pe cafea sau ceai.

6 comentarii:

  1. Sunt Silvia, am facut retetapreparatul de baza-o ceasca otet de mere,o ceasca miere si 9 catei de usturoi) si am inceput sa iau amastecul,dar nu stiu ce perioada pot lua acest amestec. Deja ma simt mai bine din punct de vedere reumatic. As dori sa-mi spuneti de cate ori pe an se poate repeta sau daca iau non stop imi poate dauna?Mai am o intrebare- daca am facut maceratul de baza si-l iau de 2 ori pe zi nu ma ajuta si la inima sau scaderea hipertensiunii? Trebuie facuta reteta special pentru tipul de boala? multumesc anticipat

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Silvia. Nu sunt contraindicatii la acest preparat in ceea ce priveste perioada de folosire; il poti consuma tot timpul. Eu de obicei fac doar cate o cura si are efecte foarte bune. Daca aceasta cura o fac iarna nu se mai apropie virusii si raceala de mine si nu ma mai apuca nici durerile reumatice.
      Bineneteles ca te ajuta si la scaderea tensiunii, poate nu in aceeasi masura ca si reteta data, dar are efect si reteta de baza.
      Acest preparat armonizeaza organismul, il echilibreaza, asta insemnand ca actioneaza in toate bolile pe care le avem, pentru toate sunt legate intre ele. Nu putem spune ca avem o singura problema de sanatate, iar in rest suntem sanatosi tun. Daca avem o problema inseamna ca organismul este dezechilibrat, nu functioneaza bine si astfel apar probleme in tot corpul, pentru ca nici un organ nu functioneaza independent de restul organismului.
      Sunt persoane care incep un tratament pentru o anumita boala si observa ca nu s-a vindecat doar de boala respectiva, ci si de altele care suferea.
      In concluzie, acest leac ajuta tot organismul sa functioneze bine.
      Multa sanatate!

      Ștergere
  2. Buna ziua!
    Am mai citit o reteta asemanatoare cu aceasta, insa numai cu usturoi. Se face o tinctura de usturoi care ajuta la vindecarea multor boli. Ceea ce n-am inteles, ca si in reteta aceasta, este de ce nu avem voie sa atingem usturoiul de metal sau plastic. Eu am curatat usturoiul cu mana, fara cutit, insa l-am pus la macerat intr-un borcan de sticla acoperit cu o folie (pelicula) de plastic si pe deasupra am pus un capac ermetic din aluminiu. Capace ermetice din lemn nu cred ca exista. Ii va lua din proprietati aceasta folie de platic? Multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Buna. Orice fruct sau leguma oxideaza in contact cu metalul. Amestecul de mai sus nu se pune in sticla de plastic, pentru ca otetul in contact cu plasticul devine toxic. Otetul se pastreaza in sticle de sticla, dar din pacate otetul de pe piata se gaseste in sticla de plastic.
    Nu conteaza din ce este facut capacul, pentru ca el nu ia contact ( tot timpul ) cu produsul din sticla.
    Usturoiul poate sa fie atins de plastic, din cate stiu eu nu este nici o problema.
    O zi buna!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Buna! In afara de faptul ca acest amestec este bun impotriva bolilor, este bun si pt slabit?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Din cate stiu eu nu exista alimente care slabesc, doar care nu ingrasa. Sunt anumite alimente care favorizeaza arderea grasimilor, dar e mult spus ca slabesc. Pe internet am gasit ca o capatana de usturoi contine 137 calori si 26 carbohidrati, iar o lingurita de miere 325 calorii si 81 carbohidrati. Deci, acest produs nu slabeste, dar o lingura pe zi nu cred ca se simte la kilograme.

      Ștergere

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare