19 noiembrie 2011

Catedrala Mantuirii Neamului


In ultimul timp navigand pe internet ma tot lovesc de " Donatii pentru Catedrala Mantuirii Neamului ". Sunt curioasa in ce stadiu se afla, Preacuvinciosii Parinti, cu strangerea de donatii de la saracii oameni care nu stiu cum sa-si mai dramuiasca bucata de paine, de la cei care nu stiu cum sa se imparta intre plata facturilor si cresterea copiilor in conditii cat de cat decente. Contructia Catedralei la rosu costa 200 Milioane de Euro! Fratilor ati inebunit ? Ce sa intelegem ? Construind aceasta Catedrala a Mantuirii Neamului si intrand in ea vom fi mantuiti pe loc ?

Preotii de la sate ameninta in stanga si in dreapta, ca daca oamenii nu isi platesc contributia pentru ridicarea Catedralei, ii fac de minune in tot satul. Si cum nu vor sa se lase mai prejos, merg si contribuie cu bani.

Se minuneaza intreaga Europa de amploarea care a luat-o construirea de Biserici in Romania. Cum un popor asa de sarac poate sa aibe atat de multe Biserici ? Intr-o perioada de criza si nu numai ar trebui sa se stopeze constructiile de acest fel. De ce Prealuminatii Parinti nu se angreneaza in proiecte mult mai binefacatoare omului ? De ce nu-si pun mintea la contributie sa faca un bine omenirii prin construirea de camine pentru copiii abandonati si gasirea de locuri de munca a acestor tineri dupa ce implinesc varsta de 18 ani, ca sa nu mai fie aruncati in strada si fara un viitor. Sa faca locuinte pentru acesti tineri si sa-i ajute sa-si gaseasca rostul in lumea asta.

Omul este mai important decat Bisericile, pentru ca este creat de Dumnezeu, pe cand Bisericile sunt create de om. Nu putem sa ne lasam semenii sa moara de foame, sa traiasca in conditii mizere, sa le intoarcem spatele si sa construim Biserici ! Marea problema este ca Bisericile nu sunt facute pentru oameni, ci pentru preoti, doar de acolo vine sursa de bani. Preotii ar trebui sa ajute oamenii prin orice mijloace, nu sa refuze botezul unui copil pentru ca parintii sunt saraci si nu au bani sau inmormantarea unei persoane. Nu ar trebui sa fie taxe fixe pentru aceste evenimente, fiecare sa contribuie cu cat isi permite. Religia a devenit o adevarata afacere si din pacate oamenii pun botul la toate neregulile care se fac in Biserici.

Dumnezeu atat de mult ne iubeste incat isi doreste sa fim cu totii fericiti si sa nu ne lipseasca nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doresti sa-mi spui parerea ta despre acest articol sau sa mai adaugi ceva, te rog sa scrii mai jos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare